- Challenge Tour er ekstremt viktig

VIKTIG TURNERING: Elias Bertheussen, ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, og golfpresident Finn H. Andreassen. (Foto: NGF)

Golfpresident Finn H. Andreassen understreker viktigheten av at det arrangeres Challenge Tour i Norge.

Andreassen sier Norwegian Challenge er viktig i jakten på Norges første virkelige "superstjerne" på herresiden. Norges største herregolfspiller gjennom tidene er Henrik Bjørnstad, som er den eneste nordmannen som har spilt på den amerikanske PGA-touren. Men fortsatt står Norge bokført med null seiere på PGA- og Europa-touren. Det håper NGF skal endre seg.

 

- For oss er det viktig at norske spillere får muligheten til å konkurrere med europeiske spillere på et høyt nivå. Den nye planen vår er å utvikle bedre muligheter for spillerne, slik at vi kan skape bedre norske spillere. Vi har så klart Suzann Pettersen på kvinnesiden, men blant herrene er Knut Børsheim vår eneste spiller på Europa-touren, og forhåpentligvis kan Espen også kvalifisere seg dit neste år, sier Andreassen.

 

- Men det er også noen unge stjerner på vei opp, men det tar tid. Et av våre store mål er å bygge spillere, og å gjøre det mulig for dem å spille på Europa-touren. Dette er et avgjørende steg, det er ekstremt viktig for oss, og det er derfor forbundet har satt så mye penger i denne turneringen, forteller presidenten.

 

Han håper Espen Kofstad og Knut Børsheim kan insiprere yngre spillere på vei oppover.

 

- Jeg håper Knut og Espen etterhvert blir frukter av vårt arbeid. Men vi er fortsatt i startgropen av planen vår, og det har gått veldig bra så langt på det nederste nivået, med tanke på å peke ut de unge spillerne, og bygge en bro mellom de yngre og proffene. De er definitivt forbilder for våre yngre spillere, og om de gjør det bra er det vår oppgave å bygge dem opp til idoler for de unge, og markedsføre dem gjennom promoteringskampanjer.

 

- Henrik Bjørnstad var vår siste stjerne, og vi har ikke hatt noen som han siden. Forhåpentligvis vil Knut og Espen ta vare på de unge på vei opp, for vi har rundt fem til syv unge spillere med virkelig stort potensiale.

 

(Kilde: europeantour.com)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.