Clarke og McIlroy hedret av dronningen

Clarke og McIlroy hedret av dronningen

KANONÅR: 2011 var et fantastisk år for Rory McIlroy og Darren Clarke. Nå hedres de av dronningen. (Foto: All Over Press)

Darren Clarke og Rory McIlroy hedres av Dronning Elizabeth II etter å ha vunnet deres første major-titler.

De to nord-irene har mottatt utmerkelsene "Officer of the Order of the British Empire" og "Member of the Order of the British Empire", etter deres titler i henholdsvis The Open og U.S. Open i fjor sommer.

- Det er en stor ære og en fantastisk måte å runde av en herlig sesong. Jeg er veldig stolt på vegne av meg selv og familien min. Det var en seier som endret livet mitt, og på mange måter har ikke føttene mine hatt kontakt med bakken siden da. Og nå dette, sier Clarke 

Seieren på Royal St. Georges var 43-åringens første major-seier i en proffkarriere som på det tidspunktet hadde varet i 21 år. Rory McIlroy måtte på langt nær vente like lenge.

I en alder av bare 22 år, kun noen måneder etter å ha rotet vekk seieren i US Masters, cruiset McIlroy til en overlegen seier i U.S. Open. Han ble med det den nest yngste major-vinneren siden 1934. 

- Det gjør meg veldig ydmyk å bli inkludert i en slik liste. Mange på denne æreslisten har gjort store personlige ofringer og i stor grad bidratt til resten av samfunnet i løpet av sine liv. Jeg føler meg veldig heldig over å være i deres selskap.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.