Clarke sjokkert over Watson som kaptein

Clarke sjokkert over Watson som kaptein

FORTSATT UNG: Darren Clarke vet ikke om han ville takket ja til å være kaptein. (Foto: All Over Press)

Darren Clarke sier han var sjokkert over amerikanernes avgjørelse om å ansette Tom Watson som deres neste Ryder Cup-kaptein.

63 år gamle Watson vil lede USA i 2014-utgaven av mesterskapet på Gleneagles i Skottland - 21 år etter at han ledet laget til seier på The Belfry.

 

Regjerende mester Europa er ventet å annonsere sin kaptein i Abu Dhabi neste måned, og Darren Clarke og Paul McGinley er bookmakernes favoritter til å overta etter Jose Maria Olazabal.

 

Clarke sier Watsons ansettelse kan ha en innvirkning på hvem Europa velger som kaptein.

 

- Jeg tror det kan påvirke hvem som blir ansatt. Mange mennesker, meg selv inkludert, ble overrasket da Tom Watson ble valgt ut. Men det er fantastisk for turneringen - det finnes ikke mange mer ikoniske figurer i golf, han er elsket i Skottland og det sender ut et signal om at de er veldig seriøse i å vinne trofeet tilbake.

 

- Kanskje må vi tenke annerledes og se på andre alternativer også. Den som skal stå på motsatt side av Watson trenger et stort nærvær. Vi må finne riktig mann for jobben. Vi har en uskreven regel om at vi ikke spør noen om å være kaptein igjen, men kanskje kommer vi til å gjøre det.

 

Skulle Europa bestemme seg for å ansette Colin Montgomerie igjen, som ledet Europa til triumf i 2010, vil det frigjøre Clarke til å selv delta i turneringen.

 

- Dersom de spurte meg om jeg vil være kaptein vil det være en tøff avgjørelse. Jeg er fortsatt bare 44, og det er ikke så lenge siden jeg vant The Open, avslutter Clarke.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.