Colin Montgomerie er trist

SISTE GANG? Det kan meget vel være siste gang Colin Montgomerie deltar i en Ryder Cup-turnering - enten som spiller eller kaptein. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Og han har skrevet en tapertale - bare i tilfelle.

Colin Montgomerie har en imponerende karriere som spiller. I tillegg til drøssevis med titler i enkeltturneringer, har han også deltatt i Ryder Cup et lass med ganger. Men nettopp det faktum at han nå er kaptein, og sånn sett deltar i den mest prestisjetunge turneringen golfsporten har å by på kanskje for siste gang, gjør skotten en smule trist.

- Jeg har vært involvert i denne turneringen i nesten halve livet mitt, men jeg tror at de dagene nå antakelig er bak meg. Jeg vil gjerne at det ikke skal være slik, og jeg ville ha elsket å spille igjen, men du er nødt til å være realistisk. Jeg kommer til å gå for 2012, men konkurransen nå er blitt så god. Det er 12 andre spillere som kan gjøre en mye bedre jobb for Europa enn det jeg kan, sier en åpenhjertig Montgomerie til BBC.

Så har det heller aldri skjedd at en kaptein senere er blitt tatt ut til å spille.

- Jeg er nødt til å få spillet mitt i orden igjen. De siste to årene har det gått nedover. Jeg har hatt ett øye på spillerne og ett på meg selv, og jeg trenger begge på meg selv.

Montgomeries ranking har falt til 422. plass. Han har ikke hatt en eneste topp ti-plassering de siste 27 månedene.

Nå handler alt om å forberede seg til Ryder Cup - som kaptein. Han overlater ingenting til tilfeldighetene, heller ikke om Europa skulle gå hen og tape.

- Jeg har forberedt en tapertale. Hvis resultatet ikke går vår vei, er det viktig å være forberedt. Å tape med verdighet er den eneste måten å tape på. Men forhåpentligvis vil ingen noen gang høre den talen, sier han.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.