Comeback Carl

SUVERENT: Carl Pettersson var overlegen i helgens spill i Canadian Open. (Foto: Chris McGrath, Getty Images)

Carl Pettersson kronet en perfekt svensk golfhelg med seier i Canadian Open.

Svensken, som bare så vidt klarte cuten på fredag, avsluttet turneringen med runder på henholdsvis 60 og 67 slag, og det var nok til å vinne med ett slag foran Dean Wilson.

Seieren var Pettersons fjerde på PGA-touren, og hans første siden Wyndham Championship i 2008. Svensken vant også Memorial Tournament i 2006 og Chrysler Championship året før.

Litt skuffet
- Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg vant. Det er vanskelig å gå lavt etter en slik runde jeg hadde på lørdag, så jeg forsøkte bare å forholde meg rolig, sa svensken.

40-årige Wilson, som kom inn i turneringen takket være en sponsorinvitasjon, skjøt en sisterunde på 72 slag etter å ha gått de tre første på 65.

- Hadde du sagt til meg før helgen at jeg ville få andreplassen alene, hadde det kilt i magen. Men etter at jeg var i den posisjonen jeg var, er jeg litt skuffe, sa Wilson.

Sterkt av Donald
Wilson ledet med fire slag før den siste runden. Ikke bare det: Pettersson var fire slag bak da det gjensto sju hull å spille. Men så satte Pettersson tre birdies på rad, samtidig som Wilson ble straffet hardt for et dårlig innspill på hull 14.

- Jeg følte at jeg håndterte det bra på veien inn, sa Pettersson.

Luke Donald endte på tredjeplass, med hele ni spillere på plassen etter: Matt Kuchar, Bryce Molder, Bob Estes, Tim Clark, Jeff Quinney, Charlie Wi, Charley Hoffman, Greg Chalmers og Michael Letzig.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.