Comeback-Kofstad klar for finalen!

Comeback-Kofstad klar for finalen!

FINALEKLAR: Espen Kofstad skal spille Q-School-finale for fjerde gang i karrieren. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Etter en høydramatisk avslutning på mandagens avslutningsrunde ble det endelig klart: Espen Kofstad er som eneste nordmann klar for finalen av Europatour-kvalifiseringen.

 

Les referatene fra de tre første rundene her

 

Lørdag ettermiddag ble det klart at de 17 beste spillerne fra hver av ukens fire Q-School-puljer i Spania vil avansere til den kommende finalen på PGA Catalunya Resort.

 

Med Espen Kofstad på 19. plass, Kristian Krogh Johannessen på 21. plass og Elias Bertheussen på 42. plass før mandagens sisterunde, var alle de norske spillerne avhengig av å avslutte under par for i det hele tatt å ha håp om å komme til finalen.

 

Tidlig på dagen ble det klart at både Krogh Johannessen og Bertheussen ville komme til kort i jakten på en finalebillett. Bertheussen trengte en kanonrunde på El Saler, men avsluttet på en over par og syv over totalt (42. plass). Johannessen på sin side rundet av men runde på par. Hans totalscore på ni under par på Panoramico var fire slag for mye (31. plass).

 

Dermed var det opp til Espen Kofstad å sikre norsk representasjon i finalen. Og det skulle bli noen uhyre nervepirrende minutter på ettermiddagen for Losby-golferen.

 

 

Akkurat innenfor

 

Les også: Nok en god nyhet til Kofstad

 

Kofstad gjorde comeback denne uken etter syv måneder på sidelinjen, og har levert imponerende stabil golf på El Saler i Valencia. På oppløpssiden leverte han varene da han trengte som mest, og spilte sin beste runde denne uken.

 

Kofstad åpnet tregt og var en over for dagen etter syv hull. En birdie på hull 8 tente lys i håpet igjen, men etter syv strake par var han avhengig av å gå de tre siste hullene på to under par for å ha håp om avansement.

 

Da brettet 27-åringen opp ermene, og viste hvorfor han fortsatt er å regne som Norges beste herrespiller: Med birdie, par og birdie på de tre siste hullene er han nå klar for finalen på PGA Catalunya Resort.

 

Finaleplassen var imidlertid ikke i boks da Kofstad signerte scorekortet. Han måtte vente i klubbhuset på at de andre spillerne skulle gjøre seg ferdig, og etterhvert som spillerne kom inn balanserte Kofstad hårfint på vippegrensen.

 

Heldigvis fikk noen av spillerne over ham på leaderboardet høye skuldre i innspurten, og Kofstad klatret akkurat de plassene han trengte for å være ett skritt nærmere en Europatour-billett.

 

- Jeg er en glad gutt i dag. Spilte solid hele uken, og kom meg til finalesteget av Q-School. Utrolig stolt av å gjøre et så sterkt comeback etter skaden. Birdiene på hull 16 og 18 var klasse!, skriver en storfornøyd Kofstad på sin Instagram-profil.

 

Norsk Golf har ikke lykkes i å få tak i Kofstad etter runden.

 

Kofstad endte til slutt på en sterk 15. plass. Hadde han vært ett fattig slag dårligere måtte han ut i omspill for å forhindre tidlig hjemreise til Norge. I stedet blir det nå en fire timers biltur nordover langs den spanske østkysten.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Espen Kofstad la ut dette jubelbildet fra hotellsengen etter runden. (Foto: @espenkofstad/instagram)

 

 

Nære på tre ganger

 

Q-School-finalen slår i gang på PGA Catalunya Resort i Spania allerede på lørdag. Turneringen spilles over hele seks runder, og i fjor var det 27 spillere i finalen som kvalifiserte seg videre til Europa-touren. Alle som klarer cuten etter fire runder vil være sikret minst noen turneringer på European Tour 2015.

 

Espen Kofstad har deltatt i Q-School-finalen tre ganger tidligere. Alle gangene har han vært smertefullt nære å sikre Europatour-kortet: Han har misset med ett slag to ganger, og to slag en gang. Nå krysser vi fingrene for at alle gode ting er fire.

 

Da Kofstad kvalfiserte seg til fjorårets Europa-tour, var det gjennom sammenlagtseieren på Challenge Tour i 2012. Skulle det ikke gå veien  i Q-School-finalen, er han uansett sikret full kategori på Challenge Tour i 2015 sammen med Elias Bertheussen. 

 

 

Resultater El Saler (Kofstad og Bertheussen)

 

Resultater Panoramico (Krogh Johannessen)


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.