Daffinrud 18 hull unna Europatour-kortet

Daffinrud 18 hull unna Europatour-kortet

STORFORM: Tonje Daffinrud er norsk golfsports heteste navn om dagen. (Foto: LET ACCESS)

Tonje Daffinrud har overtatt ledelsen i årets siste LET Access-turnering, og kjemper om sin tredje seier på rad og enda viktigere: Europatour-kortet for 2015.

Med bare en runde igjen å spille av WPGA International, deler Daffinrud nå ledelsen på fem under par sammen med Daisy Nielsen fra Danmark og Charlotte Ellis fra England.

 

Daffinrud, som startet dagen på delt femteplass to slag bak teten, leverte en bunnsolid bogeyfri runde på fire under par (68). Til tross for at hun nå har tatt enda et stort steg mot Europatour-kortet neste sesong, satt Daffinrud igjen med en bittersøt smak i munn etter runden.

 

– Dagen har vært utrolig stabil, og jeg traff 17 greener. Jeg gir meg selv mange muligheter, og runden både kunne og burde vært mye lavere. Det er litt frustrerende, men samtidig er det deilig å vite at jeg kan gå mye lavere der ute, forklarer Daffinrud til Norsk Golf.

 

Det er mange ulike scenarier som gir Daffinrud topp-5 på Order of Merit og Europatour-kortet neste sesong (se oversikten under for hvor mange euro som tildeles de ulike plassene).

 

Med 1 032 euro opp til den viktige 5. plassen trenger Daffinrud minst en fjerdeplass alene lørdag om hun skal få kortet. I tillegg må det holdes et ekstra øye med spillerne rett foran og bak henne på pengelisten, Caroline Rominger (5. plass OoM), Vittoria Valvassori (6. plass OoM), Melanie Maetzler (8. plass OoM) og Emma Nilsson (9. plass OoM). Og enn så lenge lover det bra for Daffinrud - den nærmeste av disse er i skrivende stund Rominger på 12. plass.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OVERSIKT: Her er hvor mange euro de ulike plasseringene gir lørdag. (LET Access)

 

 

Daffinud har på sin side ikke satt seg inn i de ulike scenariene som vil være godt nok for Europatour-kortet.

 

– Jeg aner ikke hva som skal til og hvilke plasseringer som fører til hva. Men jeg vet at hvis jeg vinner er det godt nok, og det er det jeg sikter mot, konkluderer Daffinrud, som sier hun ikke er merkbart nervøs ute på banen.

 

– Nervene er mer utenfor banen enn på. På banen har jeg bare fokus på å prestere, og tenke ett slag av gangen. Jeg er ikke så opptatt av scoren min, og det gir meg en fordel overfor konkurrentene mine. I dag skal jeg ta det med ro, evaluere runden, koble av og hvile i kveld. I morgen skal jeg bare følge spilleplanen, og ikke gjøre noe annerledes. Det har fungert bra så langt!

 

Daffinrud hadde i utgangspunktet takket ja til en sponsorinvitasjon for å få sin Europatour-debut i Sør-Afrika denne uken, men måtte prioritere England da hun nå plutselig har muligheten til Europatour-kortet.

 

Like imponerende som at hun har lansert seg som kandidat til Europa-touren i sin debutsesong på proff, er hvor raskt det har skjedd. Hun har bare spilt en halv sesong på årets LET Access Tour.

 
Skulle det ikke gå veien denne uken vil hun likevel få en ny mulighet om noen uker. Tønsberg-jenta er sikret en plass i feltet i Q-School-finalen.

 

Denne sesongen er det Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Caroline Martens som er de norske spillerne med kategori på Europa-touren.

 

LET Access Leaderboard

 

LET Access Order of Merit

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.