Daffinrud klar for Europa-touren!

Daffinrud klar for Europa-touren!

DRØMMESESONG: Tonje Daffinrud har hatt en fantastisk 2014-sesong, som ble kronet med en Europatour-billett lørdag. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Det ble en nervepirrende innspurt i årets siste LET Access-turnering på Tonje Daffinrud. Nå har hun sikret seg Europatour-kortet i rekordfart.

Vestfold GK-golferen startet lørdagens tredje og avsluttende runde av WPGA International Challenge i England i delt ledelse. Før runden var det usikkert hvilken plassering som ville være godt nok til å dytte henne opp til en topp-5-plassering på pengelisten og Europatour-kortet neste sesong - det eneste som var sikkert var at en seier garantert ville være nok.

 

Daffinrud viste ingen tegn til nerver ut av portene, og hadde allerede rukket å gjøre to birdies da fire hull var spilt lørdag. Derfra fulgte hun opp med fem par, før hun tapte ledelsen etter å ha rundet med to bogeys på rad på hull 10 og 11.

 

Hun tettet imidlertid lekkasjen umiddelbart, og etter fire par på de neste hullene kom dagens tredje birdie på hull 16. Med to hull igjen å spille lå hun alene på tredjeplass - bare ett slag bak lederne Melodie Bourdy og Daisy Nielsen, og samtidig to slag foran fjerdeplassen som sannsynligvis ville være akkurat for lite til å klare Europatour-kortet.

 

Heldigvis var det ikke noen av spillerne like bak og over Daffinrud på pengelisten som ga henne kamp på toppen av leaderboardet, og for Tønsberg-jenta holdt det å gå de to siste hullene på en over par.

 

Med 72 slag på scorekortet (E) endte hun dermed alene på tredjeplass, to slag bak vinneren Daisy Nielsen som beseiret Melodie Bourdy i omspill. 23 år gamle Tonje Daffinrud kan nå juble over å være Norges nyeste Europatour-spiller!

 

Les Norsk Golfs intervju med Daffinrud etter europatour-avansementet her!

 

Daffinrud hadde i utgangspunktet takket ja til en sponsorinvitasjon for å få sin Europatour-debut i Sør-Afrika denne uken, men måtte prioritere England da hun nå plutselig hadde muligheten til Europatour-kortet.

 

Det angrer hun nok ikke på nå.

 

Les også: Tonje Daffinrud: Norges nye Europatour-spiller

 

Like imponerende som at hun kvalifiserte seg til Europa-touren i sin debutsesong på proff, er hvor raskt det har skjedd. Hun har bare spilt åtte turneringer, en halv sesong på årets LET Access Tour. Lørdagens tredjeplass er verdt 2 160 euro, og tar totalen hennes i år opp til 19 385 euro. Det holder akkurat til en topp 5-plassering på Order of Merit.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KOMETKARRIERE: Tonje Daffinrud har hatt en fantastisk start på sin karriere som proff. (Foto: Maria Beautelli/LET Access)

 

 

For bare to uker siden var Daffinrud utenfor topp-25 på pengelisten, men med god drahjelp fra proffkarrierens to første seiere de to siste ukene, har hun allerede nå nådd det store målet for sesongen.

 

Tonje Daffinrud fullførte i vår studiene ved University of Denver, der hun på fire år rakk å bli en av tidenes mest meritterte norske collegegolfere. Hun fullførte oppholdet i Colorado ranket som USAs niende beste collegegolfer.

 

Tilbake i Europa har hun bare fortsatt det gode spillet, og lørdagens pallplassering runder av en drømmesesong for Tønsberg-jenta. På sine åtte første proffturneringer står hun med ingen missede cuter, og topp-10-plasseringer i seks av dem. På de siste fem turneringene har hun en niendeplass, en femteplass, fjerdeplass, to seiere og nå tredjeplassen.

 

Sist gang en norsk spiller kvalifiserte seg til Ladies European Tour gjennom pengelisten var Cecilie Lundgreen i 2012.

 

Denne sesongen er det Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Caroline Martens som er de norske spillerne med kategori på Europa-touren. Vi gleder oss til å se enda et norsk flagg på leaderboardene neste sesong!

 

Daffinrud etter europatour- avansementet: - Akkurat nå svever jeg på en sky!

 

 

Resultater


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.