Daffinrud klar for finale

STORSPILLER: Tonje Daffinrud, her fra NM i 2008, imponerer stort i Frankrike.

Tonje Daffinrud storspiller i Frankrike.

Jentelandslaget er denne uken i Paris for å spille sesongens andre turnering, som går av stabelen på erverdige Golf de St. Cloud. French Lady Juniors Championship, eller Esmond´s Trophy som turneringen egentlig heter, er en stor og prestisjetung juniorturnering.
Turneringen ble innledet med 36 hull slagspill, der de 32 beste gikk videre til match play. Elisabeth Haavardsholm, Tonje Daffinrud og Solveig Helgesen klarte seg gjennom det første nåløyet. Helgesen ble slått ut i første matchspillkamp, mens de to andre gikk videre - etter fabelaktig spill.
I neste runde var det bare Daffinrud som gikk til semifinale, og etter nok en kanonfinish (birdie på det siste hullet i kampen mot tsjekkiske Klara Spilkova), er den norske jenta klar for finale!
Intet mindre enn imponerende. Det synes landslagstrener Jonas Lijla også:
- Fantastisk bra gjort! Så sterkt! jubler han i en sms til norskgolf.
Mandag møter Daffinrud den regjerende mesteren Leona Maguire i en 36-hulls finale. Maguire var jenta som slo ut Eisabeth Haavardsholm tidligere i turneringen.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.