Daffinrud lot seieren glippe

LEDER: Tonje Daffinrud fra Vestfold GK ledet jentenes junior-NM klart etter to av tre runder, men spilte seg bort mandag. (Arkivfoto)

Olivia Hüllert fra Bærum slo til da favoritten fikk trøbbel siste dag. 

Tonje F. Daffinrud var i ferd med å innfri som favoritt i årets junior-NM på Hauger GK. Vestfold-jenta hadde fem slag å gå på til nummer to på lista, Stine Pettersen (Moss & Rygge GK), da sen siste av tre runder ble spilt mandag.

Men Daffinrud lot seieren glippe. Etter to 75-runder de første dagene, måtte hun opp på hele 83 slag mandag - etter hele sju bogeyer og to dobbelbogeyer. Og ingen birdier.

Olivia Hüllert visste å gripe sjansen begjærlig. Få levnet Bærum-jenta vinnersjanser etter åpningsrunden på 82 slag, men en 76-runde søndag og 73 slag mandag viste seg nok til seier - to slag foran Cesilie S. Hagen fra Drammen GK og Tonje F. Daffinrud.

I gutteklassen innfridde Oddvar Hjellegjerde siste dag.

Hjellegjerde utklasset resten av feltet med en fantastisk 66-runde på åpningsdagen. Søndag fulgte han opp med 75 slag. Men en sterk 70-runde mandag vant han årets junior-NM. Haga-junioren vare fire slag foran Ole Berge Ramsnes (Stavanger GK) og ytterligere tre slag foran Boris Aleksander Christov fra Losby GK.

Resultatliste fra junior-NM

Før turneringen: 54 gutter og 24 jenter i alderen 13-19 år skal i helgen kjempe om Norgesmester-tittelen i golf for juniorer. Arrangementet finner sted på Hauger Golfklubb som ligger på Slattum i Akershus.

- Banen er fin og bør by på utfordringer som skiller spillerne, sier daglig leder Øivind Bjerkeli i Hauger Golfpark.

Norgesmesterskapet for juniorer spilles som en slagspillturnering over tre dager der det spilles 18 hull hver dag. Mesterskapet starter lørdsag og inngår i Titleist Tour, som er den øverste turneringsserien for juniorspillere i Norge.

Mer info om turneringen

Livescore fra junior-NM


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.