Daffinrud reddet seg sterkt inn

Daffinrud reddet seg sterkt inn

GOD START: Tonje Daffinrud henger bra med i England. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tonje Daffinrud er i gang med årets siste LET Access Tour-turnering, der hun kjemper om en billett til neste års Europa-tour.

Tonje Daffinrud er norsk golfsports heteste navn om dagen. Vestfold GK-golferen har på to uker vunnet to turneringer på rad, hennes to første seiere som profesjonell, og har på rekordtid lansert seg som kandidat til å havne topp-5 på tourens pengeliste og sikre Europatour-kortet for neste sesong.

 

Daffinrud starter ukens sesongfinale WPGA International Challenge på 7. plass på LET Access Tours pengeliste, bare 1032 euro bak Caroline Rominger på 5. plass. Avhengig av hvordan Rominger og Vittoria Valvassori på 6. plass på pengelisten gjør det denne uken, ser det ut til at Daffinrud blir avhengig av en pallplassering for å ende topp-5 på Order of Merit.

 

Etter første runde ligger Daffinrud på en sterk 5. plass, ett slag bak pallen og to bak lederne Charlotte Ellis og Ellie Goodall fra England. Daffinrud, som startet dagen på back nine, åpnet tregt med to bogeys, men fulgte opp med å gå resten av runden på tre under par.

 

Spillerne vi skal holde et ekstra godt øye med denne uken, Vittoria Valvassori (6. plass Oom) og Caroline Rominger foreløpig på henholdsvis 15.- og 43. plass (+1 og +4).

 

Daffinrud hadde i utgangspunktet takket ja til en sponsorinvitasjon for å få sin Europatour-debut i Sør-Afrika denne uken, men måtte prioritere England da hun nå plutselig har muligheten til Europatour-kortet.

 

Skulle det ikke gå veien denne uken vil hun likevel få en ny mulighet om noen uker. Tønsberg-jenta er sikret en plass i feltet i Q-School-finalen.

 

 

Leaderboard

 

Order of Merit


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.