Daffinrud tapte jevn finale i Paris

GOD INNSATS: Tonje Daffinrud fra Vestfold storspilte i Paris, men måtte gi tapt i finalen mot irske Leona Maguire.

Strålende innsats av Tonje Daffinrud i fransk prestisjeturnering.

Daffinrud måtte til slutt gi tapt med 3&2 i finalen mot irske Leona Maguire i French Lady Juniors Championship mandag. Men Vestfold-jenta ga den irske tittelforsvareren kamp. På et tidspunkt var Tonje tre opp, men Maguire kom altså tilbake og vant finalen på hull 34.

– Det var en veldig god match i finalen hvor vi spilte veldig bra begge to, sier Tonje Daffinrud til Tønsbergs Blad etter finalen.

– At jeg skulle komme til finalen, er det største jeg har prestert som golfspiller. Og jeg er utrolig fornøyd med det, sier hun.

Også landslagsledelsen berømmer Tønsberg-jenta.

– Tonje har spilt fantastisk bra hele uken. Og spilt med hodet høyt og vist at hun har en vinnerskalle, sier landslagstrener Jonas Lilja.

Tonje Daffinrud poengterer selv at hun har tatt steg i løpet av turneringen.

– Det var en ny situasjon for meg å være i en slik finale. Var litt smånervøs på de siste hullene og det ble nok avgjørende, sier hun.

Esmond´s Trophy, som turneringen egentlig heter, er en stor og prestisjetung juniorturnering. Turneringen ble innledet med 36 hull slagspill, der de 32 beste gikk videre til match play. Elisabeth Haavardsholm, Tonje Daffinrud og Solveig Helgesen klarte seg gjennom det første nåløyet. Helgesen ble slått ut i første matchspillkamp, mens de to andre gikk videre - etter fabelaktig spill.

I neste runde var det bare Daffinrud som gikk til semifinale, og etter nok en kanonfinish (birdie på det siste hullet i kampen mot tsjekkiske Klara Spilkova), var den norske jenta klar for finale mot Leona Maguire, som slo ut Eisabeth Haavardsholm tidligere i turneringen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.