I dag braker det løs for Kofstad

I dag braker det løs for Kofstad

I SIGET: Espen Kofstad tar lørdag fatt på maraton-finalen i Spania. (Foto: Getty Images)

Bare fem dager etter å ha imponert i andresteget av Europatour-kvalifiseringen, tar Espen Kofstad lørdag fatt på Q-School-finalen i Spania.

Les også: Comeback-Kofstad klar for finalen! 

 

Losby-golfeen slår som eneste nordmann ut på PGA Catalunya Resort i Spania lørdag klokken 09.25. Turneringen spilles på de to banene Tour Course og Stadium Course. Kofstad starter lørdagens åpningsrunde på sistnevnte.

 

Turneringen spilles over hele seks runder, og i fjor var det 27 spillere i finalen som kvalifiserte seg videre til Europa-touren. Topp-25 og like denne helgen vil vinne "kortet" for neste sesong. I tillegg vil alle som klarer cuten etter fire runder vil være sikret minst noen turneringer på European Tour 2015.

 

Espen Kofstad har deltatt i Q-School-finalen tre ganger tidligere. Alle gangene har han vært smertefullt nære å sikre Europatour-kortet: Han har misset med ett slag to ganger, og to slag en gang. Senest i fjor endte Kofstad på 28. plass, bare ett slag bak

 

Nå krysser vi fingrene for at alle gode ting er fire.
 

Da Kofstad kvalfiserte seg til fjorårets Europa-tour, var det gjennom sammenlagtseieren på Challenge Tour i 2012. Skulle det ikke gå veien i Q-School-finalen, er han uansett sikret full kategori på Challenge Tour i 2015 sammen med Elias Bertheussen. 

 

Følg utviklingen i Spania her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.