I dag kan han skrive historie

TIL TOPPEN: Rory McIlroy (21) på vei opp til det 14. utslaget på Straits Course lørdag, et bilde på nordirens opptur. Foto: All Over Press

Rory McIlroy (21) kan bli den yngste majorvinneren på 100 år.

Når den siste runden av årets siste majorturnering spilles på Whistling Straits i Wisconsin i kveld norsk tid, vil det med all sannsynlighet markere en skillevei i internasjonal toppgolf.

Med europeiske øyne er det mest interessant om stortalentet Rory McIlroy kan klatre fra sin tredjeplass og vinne sin aller første majorturnering.

I så fall blir 21-åringen - nummer tre i The Open i juli og nummer tre også i fjorårets utgave av PGA Championship - den yngste majorvinneren siden John McDermott vant US Open tilbake i 1911.

- Det er fint å få en slik sjanse, sier Rory McIlroy. - Og jeg kommer til å forberede meg til den siste runden på samme måte som jeg har forberedt meg til de tre første. Jeg går ut og spiller mitt eget spill. Det er alt jeg trenger å gjøre. Slår jeg nok gode slag og nok gode putter, er det kanskje min dag.

Lørdag gikk Rory fem slag under par, en 67-runde som gjør at nordiren nå bare er tre slag unna toppen av leaderboarden.
Og det er her vi kommer tilbake til det proklamerte skilleveien i toppgolf.

Årets utgave av PGA Championship ser ut til å bli de unge kanonenes definitive gjennombrudd. Mange vil mene at gjennombruddet har kommet for lenge siden, at den unge revousjonen allerede er tydelig nok. Men aldri før har det vært tydeligere enn på Straits Course i Wisconsin denne helgen.

Fem av de seks første spillere på resultatlisten er i 20-årene. Ingen av dem har tidligere vunnet en major.

Nick Watney på 29 leder an før den siste runden. Watney gikk til -13 i sammendraget etter en runde på 66 slag lørdag. Rett bak amerikaneren lurer 26-årigen Dustin Johnson og nevnte McIlroy, to av de mest talentfulle golfspillerne på hver sin side av Atlanteren.

- Det er mange gode spillere som ikke har vunnet en major. Og blant alle spillere som allerede har klart det, var det også en første gang for dem. Du må starte et sted, og forhåpentligvis er dette min start, sier Nick Watney.

For hva er egentlig ungt nå?

- Alder spiller mindre og mindre rolle, poengterer Rory McIlroy. - De unge spillerne er rett og slett blitt bedre. Selvtilliten og tryggheten er så høy at man kan slå alle slag som kreves, slag som mange ikke tror vi skal få til. Vi er rett og slett klare for å vinne.

Jason Day, australieren på 22 år, ligger på delt 4. plass før avslutningen søndag. I samme posisjon ligger Martin Kaymer, 25-åringen fra Tyskland.

Overraskelsen Liang Wenchong (32) er den eneste spilleren blant de seks beste som er over 30 år. Kineseren satte like god ny banerekord på Whistling Straits med sin 64-runde. Han startet med golf da han var 15.

Og hva med Tiger Woods? Vel, verdenseneren kjempet seg inn til par, 72 slag, på en dag da banen var myk og sårbar. Woods er ti slag bak lederen Watney. Trolig må han opp blant de sju beste for å direktekvalifisere seg til Ryder Cup-laget.

- Jeg går ut for å spille god golf søndag, så får vi se hvor jeg ender, sier Tiger Woods.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.