Daly: - Jeg er på vei tilbake

TRAFF NESTEN ALT: John Daly var i dytten under sin førsterunde av The Open torsdag. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

John Daly lyste opp The Open torsdag, ikke bare på grunn av sine fargerike bukser.

John Daly er litt av en karakter. Hans utenomsportslige problemer er vel dokumentert, men det har aldri vært tvil om hans evner på golfbanen når han er i dytten.

Det var han i The Open torsdag, to år etter at han krasjet hodestups ut av samme turnering etter åpningsrunder på 80 og 89 slag. Han begynte årets utgave med en runde på seks under par, en score som lett kunne vært enda bedre om han hadde hatt litt mer flyt på greenen på back nine.

Beste runde
Sju under par var han etter 11 spilte hull. Deretter stanset tre putter på hullkanten eller tok en æressving rundt eller ut til siden, men likevel kom 44-åringen seg i hus med sin beste runde i The Open noensinne.

Det er seks år siden Daly vant en turnering, han har ikke fulle spillrettigheter på PGA-touren lenger, og han har falt til 455. plass på verdensrankingen. Men etter at han ble operert i fjor, har han mistet mange kilo. Han fremstår som en ny mann. Til nå har han likevel fått mest fokus for sine fargerike og ikke altfor fasjonable bukser, og ikke sitt golfspill, selv om han åpnet Scottish Open i forrige uke med en 67-runde. Formen var med andre ord like rundt hjørnet, selv om han til slutt endte turneringen to over par.

- Dette er et spesielt sted. Jeg ble forelsket i det i 1994 under Dunhill Cup, da Payne Stewart, Fred Couples og jeg vant. Det er en herlig bane, og den passer spillet mitt. Det er favorittbanen min i hele verden. Det gjør at jeg ikke blir skuffet hvis jeg ikke spiller så bra, men føler meg desto bedre om jeg gjør det.

Comeback
Daly føler at han er på vei mot et durabelig comeback.

- Jeg har lært mye. Jeg har alltid vært ærlig med alle rundt meg. Det er slik du kommer tilbake, tror jeg, og jeg er på vei tilbake. Det har vært tre og et halvt tunge år. Det gjør det veldig vanskelig å få opp selvtilliten når man er skadet hele tiden.

Nå håper han å fortsette sitt gode spill i The Open.

- Det er bare noe fredelig over dette stedet. Det er et av disse stedene du enten absolutt elsker eller absolutt hater.

Kilde: Press Association

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.