Dameinvasjon på Mørk

MØRK LADIES: Mørk har 50 prosent flere damer i år i forhold til i fjor.

Det kan se ut som det er damene som regjerer på Mørk GK i Østfold.

I hvert fall har klubben fått dobbelt så mange damer i år i forhold til fjoråret, og kan nå skryte av å ha den største damegruppen i fylket.

Ifølge klubben selv er årsaken til dameinvasjonen målbevisst og hardt arbeid i flere år. De kaller seg Mørk Ladies og har over lang tid utviklet et sosialt og inkluderende miljø. Felles turer og sosiale sammenkomster har nesten vært like viktig som selve golfspillet.

- Godt golfspill kommer gjennom en blanding av grunnferdigheter og personlig trygghet. Ferdighetene får jentene gjennom treningen, og i et miljø med lave skuldre og godlynte kommentarer utvikles også tryggheten. Det skal ikke være stress å spille god golf, det skal være morsomt sier pro på Mørk, Martin Johannisson i en pressemelding fra klubben.

Lysten på flere damer
Ikke bare har klubben hatt en økning i antall damer på 75 prosent fra 2008, også spillekvaliteten er blitt bedre. De yngste jentene fra juniorgruppa har allerede begynt å bite fra seg i turneringer, det samme gjelder de eldre jentene i voksenturneringer.
I fjor stilteklubben for andre gang lag i Lag-NM for damer, og leverte et godkjent resultat. I år legges listen enda høyere.
- Jentene har kapasitet til en medaljeplass,og om få år er de nok klare for opprykk,mener trener Martin .
Åtte grupper
En golftrener som med 50 kvinner i ”stallen” likevel er lysten på flere. 
- Det er bare å møte opp, vi skal ta godt i mot deg og gi deg et fritidstilbud du virkelig vil ha glede av for resten av livet, lover han. 
Rundt 50 jenter i alle aldre er i disse dager fordelt på åtte treningsgrupper som deltar på de ukentlige treningene til Mørks pro Martin Johannisson.
- Vi har aldri tidligere hatt en slik tilstrømning til treningene. Felles for alle er treningsiveren, og et smittende humør. Det er slik at jeg virkelig ser frem til disse tirsdags- og onsdagskveldene.
Har oppnådd målet
Det er totalt sett flere hundre kvinnelige medlemmer i klubben, men svært få har vært aktive i den ukentlige treningen. Klubben har derfor hatt som målsetting at de skal øke antallet kvinnelige spillere, og det er dette arbeidet en nå ser resultatet av, helt i tråd med et av NGFs satsingsområder, nemlig flere aktive damer i golf og ikke minst i turneringer.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.