Dansk prins av The Princess

DANSK STJERNE: Danskene tror Thorbjørn Olesen er den neste store spilleren fra Danmark. (FOTO: Stuart Franklin/Getty Images)

Danskenes nye golfprins heter Thorbjørn Olesen, og han tok sin aller første seier på Båstad i Sverige. 

Det er mange dansker som tror Olesen blir den neste store danske stjerne på Europa-touren. Noe han stadig lever opp til, med gode resultater. Denne helgen tok han hjem sin første seier, etter flere gode plasseringer både på europatouren og challengetouren. 

- Det var fantastisk, og nøkkelen til resultatet var at jeg unngikk feil, sier Olesen selv til golfonline.dk. Han har spilt bedre og bedre dag for dag, etter noe han selv karakteriserer som en elendig pro-am onsdagen før turneringen startet. 

Søndagens 70-runde holdt til en toslagsseier foran hjemmefavoritt Peter Gustafsson. Olesen var 14 under par totalt, men grunnlaget ble lagt på runde to og tre med 66 og 65 slag. 

 

Liten opptur

Jan-Are Larsen kom seg ett slag under par totalt, etter dagens runde med fem birdier og fem bogeyer. Det endte med en 41.-plass. 

Peter Kaensche fikk sin dårligste runde finaledagen, med tre slag over par. Noe som også ble totalen for Kaensche. Han falt ti plasser på resultatlista og endte på en 59.-plass.

Likevel må det være en liten opptur for de norske gutta, som hadde som hovedmål å klare cuten denne helgen. 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.