Danske sikret "drømmedaten"

FORNØYD: Thorbjørn Olesen gleder seg stort til å spille med Tiger Woods lørdag. (Foto: All Over Press)

22 år gamle Thorbjørn Olesen imponerer stort i The Open. Nå skal han spille med sin store helt, Tiger Woods.

I England: Christian Døvle


Thorbjørn Olesen er fortsatt et ukjent navn for mange. 22-åringen fra København fikk sitt gjennombrudd i april, da han tok karrierens første Europatour-tittel. Lørdag vil golfverdenens øyne være rettet mot ham under "moving day" i ball med Tiger Woods på Royal Lytham.

 

Olesen var to under for runden, og en del av den stjernespekkede gruppen bestående av blant annet Graeme McDowell, Jason Dufner og Matt Kuchar på fire under par. Da han stod over birdieputten på det krevende 18. hullet var han vel vitende om hva belønningen var om han rullet den i.

 

- Da jeg gikk nedover det 18 visste jeg at om jeg gjorde birdie hadde jeg mulighet til å spille med Tiger. Det var utrolig. Han har vært mitt idol siden jeg var ni eller ti år gammel, så det er fantastisk å ha muligheten til å spille med ham. Jeg gleder meg virkelig.

 

På spørsmål om han tror han klarer å takle det mentalt å spille med Tiger på en av golfens største arenaer, svarer han:

 

- Jeg vet ikke, jeg har aldri prøvd det før. Men forhåpentligvis klarer jeg det. Jeg er full av selvtillit, så jeg tror jeg kan klare det. Det kommer til å bli veldig gøy.

 

Skulle han klare det utenkelige og klatre helt til topps denne uken, vil han bli tidenes første skandinaviske majorvinner.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.