David Duval henger med

TILBAKE? Ved inngangen til 2000-tallet var David Duval nærmeste utfordrer til Tiger Woods. (Foto: All Over Press)

Den tidligere verdenseneren åpnet bra i Zurich Classic i New Orleans.

PGA-touren ruller videre. Denne helgen er spillerne i New Orleans, nærmere bestemt på TPC Louisiana. Torsdag startet turneringen som har fått navnet Zurich Classic. Den tidligere verdenseneren David Duval er blant spillerne som fikk en god start.

Torsdagens 68-runde (-4) kan tyde på at Duval kan ha noe på gang igjen.

Ved inngangen til 2000-tallet var Duval den heteste utfordreren til Tiger Woods. Mellom 1997 og 2001 vant han 13 turneringer på PGA Tour. Han toppet den gode perioden ved å vinne The Open Championship - også kjent som British Open - i 2001.

I april 1999 var David Duval faktisk helt på topp på verdensrankingen. Hans 59-runde i Bob Hope Classic (omtalt i siste Norsk Golf) er en klassiker. Men etter seieren i The Open gikk det sakte nedover for Duval. I 2003 hadde han rast ned til 211. plass på pengelisten. Da tok han en lang pause.

Få trodde Duval ville komme tilbake, men comebacket har vært relativt vellykket, et comeback som foreløpig er toppet med delt 2. plass i US Open i fjor.

Amerikaneren Jason Bohn leder Zurich Classic på -7.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.