Davies får RC-oppdrag

KOM IKKE MED: Rhys Davies kom aldri med på Ryder Cup-laget som spiller. Nå får han likevel erfare turneringen på nært hold. (Foto: Phil Inglis, Getty Images)

Rhys Davies er invitert til å være med i Ryder Cup. Men ikke som spiller. Langt ifra.

Waliseren, som har imponert på Europatouren i år, kom ikke med på Ryder Cup-laget. Ikke som spiller, i det minste.

Colin Montgomerie, europeernes kaptein, har likevel invitert Davies til å være til stede på Celtic Manor.

Som Montys sjåfør.

- Colin ønsker virkelig at jeg skal være der for å få erfaring med hva Ryder Cup handler om, sier Davies til BBC. 25-åringen skal altså være Montys personlige buggysjåfør under turneringens tre dager.

Martin Kaymer, som denne gangen kvalifiserte seg til laget, fikk en liknende invitasjon for noen år tilbake.

Davies vant sin første turnering i sin første sesong på Europatouren i år, og han har også fem andre topp seks-plasseringer på touren. Han har klatret til nummer 52 på verdensrankingen.

Davies håpet lenge på et wild card til Ryder Cup, særlig med tanke på at han har banerekorden på Celtic Manor med 62 slag, men slik skulle det altså ikke gå.

- Å bi invitert til å kjøre Montys buggy har hjulpet meg å komme over skuffelsen over ikke å bli tatt ut på laget, mener Davies.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.