De gamle er eldst

RUTINERT: David Toms begynner å bli en gammel traver på PGA-touren, men nå er det over fem år siden hans forrige seier (Foto: All Over Press).

44 år gamle David Toms leder The Players etter to spilte runder. Nå vil han lære sin sønn en ting eller to.

Det har vært lenge siden vi har hørt noe fra David Toms. Fra 2001 til 2006 tilbrakte amerikaneren 175 uker på topp-ti i rankingen over verdens beste spillere. I 2001 nådde han sitt definitive karrierehøydepunkt med seier i majorturneringen PGA Championship, og han står til sammen med 12 seire på PGA-touren. Den siste kom i Sony Open på Hawaii i starten av 2006, og siden har han falt nedover verdensrankingen. For øyeblikket befinner han seg på 75. plass på denne listen, en plass bak en annen mann som sliter med å finne tilbake til gamle storhetstider - Sergio Garcia. 

Nå leder Toms "den femte majoren" The Players Championship på Sawgrass i Florida etter to spilte runder. Fredagens andrerunde på fire under par tok ham til ti under for turneringen, noe som gir ham ett slags ledelse på Nick Watney som tidligere denne sesongen vant WGC Cadillac Championship på Doral. Toms har så langt i år vist tegn på å finne tilbake til gamle takter med en tredje- og en femteplass, og han befinner seg nå som nummer 11 på PGA-tourens FedEx Cup-poengliste.

Historisk sett så har Sawgrass-banen vist seg å være en allsidig bane som ikke favoriserer noen spesielle spilletyper. Det gir Toms håp før helgen.

- Det er nesten bare en måte å spille denne banen på, og da jevner det seg veldig ut. Jeg tror det er derfor det har vært så mange forskjellige spillere med ulik stil som har vunnet her. Det sier meg at jeg kan gå ut der og konkurrere mot unge spillere som har fantastiske karrierer foran seg, sa han i presseboksen etter runden.

Toms forteller at hans eldste sønn, 13 år gamle Carter som er i ferd med å bli en habil golfspiller skal ha mye av æren for at han har har begynt å hevde seg i turneringer igjen. Carter er nemlig for ung til å huske da Toms var på toppen av sin karriere.

- Som far har jeg lyst til å lære ham hvordan det skal gjøres, og vise han hvordan jeg spiller når jeg er på mitt beste.

Så langt har han vært stabiliteten selv, noe 24 av 28 fairwaytreff og kun syv missede greener på to runder vitner om.

Skal han prestere å vinne turneringen vil han gjøre det i visshet om at han har holdt unna noen av verdens beste golfere. Et knippe av store navn jager ham: Ryder Cup-spillerne Graeme McDowell, Luke Donald, Steve Stricker og Hunter Mahan samt forrige ukes vinner Lucas Glover ligger alle og lurer to slag bak på en delt tredjeplass.

 

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.