De gamle er Els

I SUPERFORM: Ernie Els har all grunn til å smile nå om dagen. Han er i sin beste form på mange år, og er en av favorittene før årets Masters. (Foto: David Cannon, Getty Images)

Få er hetere enn Ernie Els før årets Masters.

- Jeg vil ikke ha for mye selvtillit heller, sa Els til pressen onsdag. Han kunne hatt god grunn til det. Mannen som har vunnet tre majorturneringer så langt i karrieren, kommer til Augusta National i sin beste golfform på mange år. Han endte en to år lang tørkeperiode med å vinne World Golf Championship på Doral tidligere i vår. Uka etter vant han Arnold Palmer Invitational.
Det var første gang på sju år Ernie Els vant to helger på rad.
Han har fire topp ti-plasseringer på sine åtte turneringer på PGA-touren så langt i år, og han har klatret til en åttendeplass på verdensrankingen. Det er ni plasser høyere enn han avsluttet forrige sesong.
Men det er ikke så mange som snakker om Ernie Els. Tiger Woods får det meste av oppmerksomheten. Det passer Els bra.
- Folk kommer ikke til å snakke om hvem som er i form før torsdag morgen, da turneringen starter, sier han.
Masters er turneringen Els satt oppe for å følge som unggutt hjemme i Sør-Afrika. Det er Masters som ligger nærmest hans hjerte, men det er også turneringen som har knust hjertet hans - flere ganger.
Han ble nummer to i 2000 etter Vijay Singh. Etter topp ti-plasseringer de neste tre årene, var 2004 året han skulle gjøre det. Men Phil Mickelson senket en birdie på det siste hullet, og sikret seg dermed den grønne jakken.
I årene som fulgte, var det flere som lurte på om han ville klare å legge skuffelsen til side. Han har ikke klart cuten i Masters de tre siste årene, men det håper han å gjøre noe med nå.
- Det føles bra. Hva mer kan jeg si?
Kilde: golf.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.