De norske på college

INGEN I TOPPEN: Hverken Joakim Mikkelsen (bildet) eller noen av de andre norske collegespillerne maktet å hevde seg i toppen denne uken. (Foto: Christian Døvle)

Det var nok en travel helg for de norske collegespillerne. Ingen av våre spillere klarte å hevde seg i toppen, mens Rachel Raastad var med på lagseier for TCU.

Hverken Joakim Mikkelsen eller Mikkel Bjerch-Andresen klarte å hevde seg i toppen i The Aggie Invitational i Texas denne helgen. Mikkelsen startet dagen på delt 17. plass, og falt tre plasser etter søndagens avslutningsrunde på 75 slag. Med delt 20. plass endte han likevel høyest plassert av Baylors spillere.

 

Lagkamerat Mikkel Bjerch-Andresen avsluttet også med 75 slag, hans beste runde denne uken. Runden tok ham likevel bare opp fra 44. til 42. plass.

 

I lagkonkurransen ble det en skuffende 7. plass på Baylor.

 

- Det var en skuffende uke, og vi slet. Men vi var ikke det eneste laget som slet. Vi spilte i tøffe forhold - det blåste veldig på lørdag, og jeg har aldri sett banen så vanskeligspilt som denne helgen. Det var mange trippel- og dobbelbogeyer der ute, sa lagets trener Greg Priest etter runden.

 

Mikkelsen & co. retter nå øynene mot viktige Big 12 Men's Golf Championship i Trinity Texas 27-29 april. Baylor har vunnet turneringen en gang tidligere.

 

Resultater

 

Solveig Helgesen avsluttet med sin beste runde for helgen i CAA Women's Championship, og klatret åtte plasser opp leaderboardet. 78-runden tok henne fra 44. til 36. plass, men med +31 totalt endte hun hele 30 slag bak lagvenninne Charlotte Lorentzen som vant turneringen.

 

I lagkonkurransen ble det tredjeplass på Georgia State, kun slått av UNC Wilmington og James Madison.

 

Resultater

 

Både Rachel Raastad (TCU) og Cecilie Krefting (Colorado State) havnet langt nede på leaderboardet i Mountain West Conference Championship. Raastad leverte en avsluttende 77-runde, hennes eneste runde på 70-tallet denne uken, men falt likevel fra 25. til 26. plass. Krefting endte tre plasser bak, etter å ha rundet av turneringen med en 80-runde.

 

Plaster på såret for Raastad ble seier i lagkonkurransen for hennes Texas Christian University. TCU vant med fem slag på UNLV. Kreftings Colorado State tok 5. plassen.

 

Resultater

 

Fra lørdagen

Joakim Mikkelsen og Mikkel Bjerch-Andresen er i gang igjen for Baylors bjørner, denne gang i The Aggie Invitational på The Traditions Golf Club i Texas. Mange høye scorer tyder på en vanskeligspilt bane, og foreløpig har ingen av de to nordmennene klart å hevde seg i toppen.

 

Mikkelsen innledet turneringen med en 79-runde, og fulgte opp med en 74 slag på andrerunden. Dermed er han ni over par sammenlagt, noe som holder til en delt 17. plass. Når en runde gjenstår har han ti slag opp til Oregons Daniel Miernicki i føringen. Mikkelsen deler 17. plassen med lagkameratene Niclas Mansson og Kyle Jones, og sammen er de Baylors høyest plasserte spillere.

 

Seks slag bak Mikkelsen har Mikkel Bjerch-Andresen plassert seg på delt 45. plass. Med runder på 81 og 78 har han foreløpig ikke fått det helt til å klaffe. 

 

Les også: Mikkelsen finalist i prestisjetung kåring 

 

Baylor ligger på 6. plass i lagkonkurransen, 25 slag bak Oregons lederlag.

 

NB! Tidligere denne uken fikk vi vite utfallet av den prestisjetunge Byron Nelson Award, der Joakim Mikkelsen var en av fem inviterte. Prisen ble delt av Texas' Dylan Frittelli og Georgia Tech's James White.

 

Leaderboard 

 

Regjerende norgesmester Solveig Helgesen har slitt med formen de siste ukene, og forsøker denne uken å finne tilbake til godfølelsen i CAA Women's Championship på The Reserve Club i North Carolina. Dessverre har Georgia State-spilleren slitt innledningsvis med runder på 87 og 82 slag. Det gir en foreløpig 44. plass. Ingen av hennes to runder ble tellende på lagets totalscore.

 

I lagkonkurransen er Georgia State på 5. plass, 11 bak UNC Wilmington i tet.

 

Leaderboard 

 

I Mountain West Conference Championship er to nordmenn med - Texas Christian Universitys Rachel Raastad, og Cecilie Krefting for Colorado State. Ingen av de to har fått det helt til å stemme på Wigwam Golf Course i Arizona, og når en runde gjenstår er de to på henholdsvis 25. og 30. plass, av de totalt 35 spillerne i startfeltet.

 

Raastad har levert runder på 80 og 81 slag, og er 17 over par, mens Krefting befinner seg to slag bak. Raastads lagvenninne Sanna Nuutinen leder turneringen på en under par, og TCU leder også lagkonkurransen. De leder med fem slag på San Diego State.

 

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.