De norske på college

LAGSEIER: Tonje Daffinrud endte bare to bak vinneren, og bidro til lagseier for Denver Pioneers denne uken. (Foto: Denver Pioneers)

Det ble lagseiere både for Tonje Daffinrud og Anders Engell denne uken, De to endte til slutt på fjerde- og sjetteplass.

Anders Engell rundet av med delt 6. plass i ukens West Coast Conference Championship, etter en avslutningsrunde på en under par (71). Hans ene eagle, to birdies og tre bogeys tok ham til fire under par sammenlagt, fem slag bak lagkamerat Ben Geyer som vant turneringen. St. Mary's endte med tre spillere på topp-ti, og vant dermed lagkonkurransen med ni slag på San Francisco.

 

Turneringen var i utgangspunktet Anders´ siste turnering som collegespiller, men med seier i lagkonkurransen kvalifiserte St. Marys seg til Regionals 17.-19. mai. Her spiller de 70 beste lagene i USA, fordelt på seks forskjellige steder. De fem beste fra hvert sted kvalifiserer til Nationals i starten av juni. 

 

Resultater

 

For Tonje Daffinrud og Denver ble det utrolig nok lagets niende strake seier i Sun Belt Conference Tournament. Daffinrud startet dagen på andreplass, men falt til fjerdeplass etter en avsluttende 74-runde. Den inneholdt to birdies, to bogeys samt en dobbelbogey. Med  +2 sammenlagt endte Vestfold-jenta til slutt bare to bak lagvenninngen Rachael Watton som vant turneringen.

 

Resultater 

 

Fra tirsdagen

Tonje Daffinrud fortsetter å kjempe om seier. Det samme gjør Anders Engell, som er inne i sin siste turnering som collegespiller.

Anders Engell nærmer seg teten i West Coast Conference Championship, etter en solid andrerunde på Jouan Oaks Golf Club på to under par. Engell gjorde to birdies, en eagle og to bogeys, og klatret med det fra 9. til delt 5. plass. Den deler han nå med lagkamerat Ben Geyer og San Franciscos Ji Hwan Park. Med tre under par sammenlagt har han tre slag opp til en annen St. Mary's-spiller, Jonathan De Los Reye som fortsetter å lede turneringen.

 

Det betyr også fortsatt ledelse i lagkonkurransen foran St. Mary's, selv om forspranget nå har blitt mindre. Laget ledet med 14 slag etter åpningsrunden, men er nå kun seks foran San Francisco når en runde gjenstår.

 

Leaderboard 

 

Cecilie Nordahl noterte seg for sin andre strake 80-runde i Sooner Athletic Conference Women's Golf Championship, og falt dermed fra 16. til 22. plass på leaderboardet. Dette var nest best av hennes lagvenninner, tre bak Whitney Hocutt på 17. plass. Oklahoma Christian Universitys Anna Arrese vant turneringen etter to 71-runder, og endte med det 18 slag foran Nordahl. I lagkonkurransen landet Rogers State University på 6. plass av de totalt 8 lagene som var med.

 

Resultater

 

Denvers Tonje Daffinrud fortsetter å ligge på andreplass i Sun Belt Conference Tournament, etter å ha notert seg for en andrerunde på 72 slag - ett slag dårligere enn åpningsrunden. Daffinrud fikk en knallstart på dagen med tre birdies på de fem første hullene, og var på det tidspunktet i delt ledelse med lederen fra første runde, Katie Mundy (Florida International). Dessverre falt Daffinrud tilbake med fire bogeys, en birdie og fire par på de siste ni, og med en sammenlagtscore på en under par ligger hun to bak Mundy før avslutningsrunden. 

 

Denver har fire spillere innenfor topp-ti på leaderboardet, og ser dermed ut til å cruise inn til sin niende strake seier i turneringen. Når en runde gjenstår ligger de 17 slag foran Middle Tennessee på andreplass.

 

Leaderboard

 

 

 

 

Fra mandagen

Sesongslutt nærmer seg for flere av våre collegespillere. Tonje Daffinrud kjemper om seier i Alabama, mens Anders Engell fortsetter sitt solide spill.

Anders Engell er inne i sin aller siste turnering som Saint Mary's-spiller denne uken i West Coast Conference Championship. Turneringen er den siste før eksamensinnspurt og sommerferie, og spilles på San Juan Oaks Golf Club i California.

 

Engell har vært i knallform så langt i år, og notert seg for en rekke pallplasseringer. Nå er han godt i gang igjen, og etter 18 spilte hull er han oppe på 9. plass. Han åpnet med en runde på en under par (-1), og har med det seks slag opp til lagkamerat Jonathan De Los Reye på toppen av leaderboardet.  Med to St. Mary's-spillere på delt andreplass, betyr det overlegen ledelse til Engell & co. i lagkonkurransen. De er 14 slag foran Gonzaga på andreplass. Turneringen fullføres onsdag.

 

Leaderboard

 

Roger States Cecilie Nordahl er i aksjon i Sooner Athletic Conference Championship, og den norske jenta har kommet best i gang av sine lagvenninner. Hennes åpningsrunde på 80 slag  (+8), holder til en delt 16. plass. Anna Schopp (Lubbock) leder turneringen, ni slag foran Nordahl. Rogers State er på syvendeplass i lagkonkurransen. 

 

Leaderboard

 

Tonje Daffinruds Denver er storfavoritter i denne ukens Sun Belt Conference Champion Tournament - de har vunnet turneringen hele åtte ganger på rad. Nå ligger de an til deres niende.

 

Tonje Daffinrud deler andreplassen etter den første av totalt tre runder, og har kun to slag opp til Florida Internationals Katie Mundy i tet. Daffinrud leverte en stabil 71-runde, bestående av to birdies, en bogey og resten par. To av hennes lagvenninner, Kelly Drack og Rachael Watton er også på en under par, hvilket gjør at Denver leder lagkonkurransen med 13 slag på Middle Tennessee.

 

- Vi spilte virkelig bra der ute, spesielt på de første ni. Vi klarte å utnytte de myke greenene, og slo ballen bra. Mot slutten av dagen begynte det å blåse opp litt og greenene ble hardere, men jeg er stolt av hvordan vi spilte. Det var en god start, sa lagets trener Sammie Chergo etter ferdigspilt åpningsrunde.

 

Ingrid Hagens South Alabama deltar også i turneringen, men Hagen er ikke tatt ut i troppen. Dette er South Alabamas siste turnering for sesongen.

 

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.