De norske på college

TOPP-TI: Mikkel Bjerch-Andresen tok sin tredje topp ti-plassering som collegespiller tirsdag. (Foto: Christian Døvle)

Årets andre topp-ti på Mikkel Bjerch-Andresen. Også Vilhelm Bogstrand noterte seg for en tiendeplass i Dallas. Les om den norske uken på college her.

Tirsdagens avslutningsrunde av The Woodlands All-American Intercollegiate så begge de to nordmennene i feltet klatre opp leaderboardet, der Mikkel Bjerch-Andresen tok sin tredje topp ti-plassering siden han begynte på college i høst.

 

Haga-golferen hadde 16. plass som utgangspunkt for dagen, men klatret seks plasser opp leaderboardet med en avslutningsrunde på en under par (71). Med en totalscore på -3 ble marginen opp til vinneren Geoff Shaw (Texas A&M) til slutt på åtte slag. Bjerch-Andresen har vært i fin form de siste ukene, og noterte seg for karrierebeste i Border Olmypics i midten av mars, da han endte på tredjeplass.

 

Tirsdag ble en god dag på jobb også for Joakim Mikkelsen, som avsluttet med sin eneste runde på 60-tallet denne uken. Med 69 slag klatret han fra 33. og opp til en delt 14. plass, -2 sammenlagt. Baylor endte på 5. plass i lagkonkurransen, men Bjerch-Andresen og Mikkelsen som deres høyest plasserte spillere.

 

- Både Mikkel og Joakim hadde veldig gode turneringer for oss. De fikk noen høye siffer på mandag, men klarte å roe seg ned og score lavt resten av veien, sa lagets trener Greg Priest etter runden.

 

Resultater

 

Også var for Oklahoma Christian University var det en nordmann som endte som lagets høyest plasserte spiller. Bogstrand rundet av Dallas Baptist Classic med en runde på en over par, og falt dermed to plasser ned til 10. plass. Laget hans OC Eagles klatret derimot til tredjeplass. Oklahoma Christian startet vårsemesteret med tre strake seiere, men har nå ikke vunnet på to turneringer. Nå gjenstår to turneringer i deres program denne sesongen - Sooner Athletic Conference Championship i Texas 23-24 april, og NAIA Championship i Oregon 22-25 mai.

 

- - -

 

Solveig Helgesen kom seg omsider ned på 70-tallet i sin avslutningsrunde i Knights & Pirates Invitational i Florida, men 79 slag gjorde likevel at hun falt en plass på resultatlisten. Det ble til slutt 74. plass for Georgia State-spilleren, mens laget hennes endte på 12. plass i lagkonkurransen.

 

Resultater 

 

Sondre Ronold avsluttet med en 75-runde, hans beste score for uken i LM Wallace Jones Invitational. Det holdt til en 33. plass i den individuelle konkurransen, og var også den eneste av hans runder som har blitt tellende på lagets totalscore denne uken. Hans Oklahoma City University måtte ut i omspill mot hjemmelaget Luisiana-Monroe, og gikk til slutt seirende ut av duellen.

 

Resultater 

 

Ingrid Hagen avsluttet med sin høyeste score for uken (85), og havnet på 54. plass, fjerde sist på leaderboardet i Samford Intercollegiate. Stort bedre gikk det ikke i lagkonkurransen, der South Alabama avsluttet på 8. plass - nest sist av alle lagene.

 

Resultater

 

Colorado States Cecilie Krefting klatret fra 76. til 53. plass i tirsdagens andrerunde av Wyoming Cowgirl Classic. Når en runde gjenstår har den norske jenta fem slag opp til en topp 15-plassering, og syv opp til en topp-fem. Laget hennes leder lagkonkurransen, seks slag foran Iowa.

 

Leaderboard

 

Det gikk ikke helt etter planen for CSUNs Steven Molumby og Arizona States Mathias Schjølberg i Wyoming Classic. De to delte til slutt 101. plassen på 13. over par. I lagkonkurransen ble det 16. plass for Schjølberg & co., mens Molumbys skolelag ble nummer 22, nest sist.

 

Resultater

 

 

- - -

 

 

Fra tidligere

Marita Engzelius endte på en sterk andreplass i helgen, mens tre nordmenn var i aksjon i ASU Thunderbird Invitational. Mandag gikk startskuddet for nok en travel norsk turneringsuke på college.

 

Etter en svak åpningsrunde på 75 slag i The Rebel Intercollegiate i Mississippi, klinket Marita Engzelius til med en sterk innspurt. Med en andre- og tredjerunde på 67 og 69 slag gjorde Tulsa-spilleren et byks opp resultatlisten til andreplass, fem under par. Engzelius endte ett fattig slag bak vinneren, Baylors Jaclyn Hansen.

 

Dette var Oslojentas beste plassering og sammenlagtscore så langt denne sesongen. Hun ledet også laget sitt til andreplass i lagkonkurransen, der Tulsa kun ble slått av Baylor University.

 

Resultater

 

Tre nordmenn var i feltet i ASU Thunderbird Invitational i Tempe Arizona, der "hjemmebanespiller" Mathias Lynne Schjølberg ble best av de tre norske på delt 26. plass (+4). Arizona State-spilleren avsluttet 13 slag bak vinneren fra UNLV, Derek Ernst. For Ole Berge Ramsnes og Steven Molumby gikk det ikke helt etter planen - Ramsnes ble nummer 61 på +12, mens Molumby endte nede på 89. plass.

 

Påsken har ikke vært noe hvilehjem for Schjølberg og Molumby. Bare et par dager etter at turneringen var avsluttet, tok de begge fatt på Wyoming Cowboy Classic. Schjølberg deler her 77. plassen etter to runder, mens Molumby er enda lenger bak på 111. plass.

 

Resultater

 

2. påskedag gikk startskuddet for en rekke nye collegeturneringer, med flere nordmenn i startfeltene.

 

Joakim Mikkelsen og Mikkel Bjerch-Andresen representerer Baylor i The Woodlands All-American Intercollegiate, og det er Bjerch-Andresen som har kommet best i gang. Spillerne gikk 36 hull mandag, og Bjerch-Andresen var oppe på 6. plass etter en åpningsrunde på to under par. Med en andrerunde på par falt han ned til 15. plass, men han er fortsatt Baylors best plasserte spiller så langt. Nordmannen har seks slag opp til Geoff Shaw (Texas A&M) i tet før tirsdagens avslutningsrunde.

 

Joakim Mikkelsen befinner seg tre slag bak Bjerch-Andresen, etter runder på 72 og 73. Det holder til en foreløpig 33. plass. Baylor deler 7. plassen i lagkonkurransen, 20 slag bak Arkansas.

 

Leaderboard

 

Vilhelm Bogstrand har hatt en god start på 2012, og ligger nok en gang godt plassert, denne gang i The Dallas Baptist Classic. Bogstrand leverte to runder på 69 slag, og deler 8. plassen. Oklahoma Christian University ligger på 6. plass i lagkonkurransen før tirsdagens avslutningsrunde.

 

- Vi spilte OK i dag. Laget slet på bermuda-greenene. Jared (Consoli journ. anm.) og Vilhelm spilte solid hele dagen. Realistisk vet vi at vi må score lavt imorgen om vi vil vinne. Vi må ikke gjøre så mye forskjellig - bare holde oss tålmodige og senke litt flere putter, sa lagets trener David Lynn etter runden.

 

- - -

 

I Wyoming Cowgirl Classic spilles det i likhet med de andre collegeturneringene denne uken tre runder, men her fordeles de over tre dager fra mandag til onsdag. Cecilie Krefting åpnet med 79 slag, og deler 76. plassen. Hennes Colorado State er oppe på andreplass i lagdelen, tre bak Iowa.

 

Leaderboard

 

Solveig Helgesen og Georgia State er i gang med Knights and Pirates Invitational i Florida. Helgesen har slitt innledningsvis, og er nede på 73. plass med runder på 80 og 83 slag. Hennes Georgia State er på 11. plass av de 15 lagene som er med i lagkonkurransen.

 

Leaderboard

 

Sondre Ronolds Oklahoma City University leder ULM Wallace Jones Invitational i Louisiana, men har med runder på 80 og 79 slag ikke bidratt til lagets totalscore. Hvert lag stiller med fem spillere, der de fire beste scorene blir gjeldende. Ronold deler 48. plassen individuelt.

 

Leaderboard 

 

I Samford Intercollegiate har Ingrid Hagen levert scorer på 82 og 83 slag, noe som holder til delt 50. plass foreløpig. South Alabama ligger på 8. plass, nest sist i lagkonkurransen.

Eline Askeland fra OGK. og hennes Newberry College spilte også i Samford Intercollegiate. Eline spilte 79-76 og ligger på 21 plass og Newberry College på 6 plass.

 

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.