De norske på college

FALT IGJEN: For tredje turnering på rad klarte ikke Anders Engell å bevare ledelsen han hadde før avslutningsrunden. (Foto: Illustrasjon/All Over Press)

Anders Engell maktet ikke å holde på ledelsen i Oregon, mens Vilhelm Bogstrand bidro til lagseier for Oklahoma Christian University.

For tredje turnering på rad var Saint Mary's College-spilleren Anders Engell i ledelse før den avsluttende runden av en collegeturnering, og for tredje gang på rad klartet han ikke å holde på den. Mens det de to siste gangene har blitt to andreplasser for sisteåringen, ble det tirsdag en noe skuffende femteplass.

 

Engell rundet av turneringen med en runde på 76 slag, fire over par, og med en totalscore på -2 endte han til slutt fire bak vinneren Andrew Vijarro fra Oregon. Oregon dominerte på hjemmebane og kapret de tre øverste individuelle plassene på leaderboardet, samt sammenlagtseieren for lag. Her tok Engells St. Mary's College den siste plassen på pallen.

 

Resultater

 

Best av de tre nordmennene som har deltatt i The Battle at Primm denne uken, endte til slutt Vilhelm Bogstrand som klatret fra 15. til 12. plass med en avsluttende 70-runde. Hans Oklahoma Christian Eagles klatret helt til topps i lagkonkurransen, mens Sondre Ronolds Oklahoma City University kapret andreplassen. Det er ikke publisert noe leaderboard for den avsluttende runden, og OCU skriver ikke noe om hvilken plass Ronold endte på. Med runder på 77-71 og 74 slag endte han uansett et stykke ned på leaderboardet. Det samme gjorde Wayland Baptist Universitys Anders Ellingsberg med scorer på 77-81-79.

 

Oklahoma Christian Eagles

 

Marita Engzelius klatret noen plasser opp leaderboardet i den tredje og avsluttende runden av UALR Golf Classic. Oslo-jenta avsluttet med en 73-runde, hennes beste runde denne uken, og tok seg opp fra 24. til en delt 17. plass. Hennes Tulsa tok andreplassen i lagkonkurransen, ett fattig slag bak University of Texas at El Paso.

 

Resultater

 

Kenneth Svanum fortsatte sin klatring opp listene i C&F Bank Intercollegiate, og endte til slutt på en respektabel 15. plass. Tatt i betraktning at han var nr. 91 etter åpningsrunden, bør Francis Marion-spilleren se seg godt fornøyd med turneringen. Svanum avsluttet med en 72-runde, noe som tok ham syv plasser opp leaderboardet. Med en totalscore på +6 endte han omsider åtte bak vinneren, Kamito Hirai.

 

Svanums lagkamerat Fredrik Spørck ble diskvalifisert, men Francis Marion skriver ikke noe om hvorfor.

 

Laget tok fjerdeplassen i lagkonkurransen, lagets beste plassering så langt denne sesongen.

 

Resultater

 

Runde 1 og 2

Bare et par dager etter å ha tatt sin andre strake andreplass på college, leder Anders Engell The Duck Invitational før siste runde. Les om de norske på college her.

Saint Mary's College-spilleren Anders Engell var i helgen i aksjon i Barona Collegiate Cup i California. Dette var den andre turneringen på rad han delte ledelsen før siste runden, og det var den andre turneringen på rad han til slutt endte på andreplass. Klarer han denne gangen å gå ett steg lenger?

 

Les også: - Jeg er stolt av Anders

 

Når en runde av The Duck Invitational gjenstår på Eugene Country Club i Ohio, er Engell nok en gang i ledelse før siste runde. Med en åpningsrunde på -2 delte han femteplassen etter åpningsrunden, men klatret opp i delt ledelse med Oregons Eugene Wong med en solid andrerunde på fire under par. Hans 68-runde bestod av seks birdies, to bogeys og resten par.

 

I lagkonkurransen er Saint Mary's oppe på tredjeplass, på par for turneringen. De har henholdsvis 13 og 12 slag opp til første- og andreplassen, og en luke på åtte ned til fjerdeplass. Turneringen avsluttes tirsdag. 

 

Leaderboard

 

I turneringen Battle at Primm i Nevada har vi tre nordmenn i aksjon for hvert sitt respektive skolelag. Best plassert ligger Oklahoma Christian Universitys Vilhelm Bogstrand på delt 15. plass, ti slag bak teten før siste runde. I lagkonkurransen er det Bogstrand & co. som troner på toppen av leaderboardet, fem slag foran Sondre Ronolds Oklahoma City University på andreplass. Ronold har levert runder på 77 og 71 slag, og ligger med det på 24. plass, slaget bak Bogstrand.

 

Siste laget på pallen er Anders Ellingsbergs Wayland Baptist University, tolv bak Oklahoma Christian. Ellingsberg er nede på 69. plass etter runder på 77 og 81 slag.

 

Leaderboard

 

I UARL Golf Classic i Arkansas har Oslo-jenta Marita Engzelius så langt notert seg for scorer på 76 og 76 slag. Det holder til en delt 24. plass før siste runde, åtte slag bak teten. I lagkonkurransen er hennes Tulsa oppe på andreplass, kun fire slag bak Oral Roberts.

 

Leaderboard

 

I C&F Bank Intercollegiate hentet Francis Marions Kenneth Svanum seg kraftig opp i andrerunden. Med skuffende 77 slag på åpningsrunden var han seks over par og nede på 94. plass. Han slo imidlertid tilbake med en god 70-runder, og gjorde dermed et tigersprang opp leaderboardet til delt 22. plass. Med +5 sammenlagt har han syv slag opp til teten før siste runde.

 

Svanums lagkamerat Fredrik Spørck bokførte på sin side sin andre strake 76-runde, og deler 68. plassen.

 

Leaderboard

 

For øvrige resultater fra college, se golfstat.com.

 

 

 

 

 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.