De norske på college

ANDREPLASS: Det ble ikke seier på Anders Engell denne uken, men andreplass er likevel mer enn godkjent. (Foto: Christian Døvle)

Anders Engell klarte ikke å ta vare på ledelsen i siste runde, mens Ingrid Hagen tok sin andre topp fem-plassering på rad. Les om den norske uken på college.

Saint Mary's Anders Engell startet tirsdagens avsluttende runde i The Farms Invitational med en ledelse på tre slag, men maktet ikke å holde på den da dagen var omme. Med en avsluttende 75-runde, hans svakeste runde så langt i turneringen, endte han to under par sammenlagt og delt andreplass. Marginen opp til vinneren J.J. Spaun ble til slutt på to slag.

 

I lagkonkurransen bevarte Saint Mary's andreplassen, og endte 12 slag bak vinnerlaget San Diego State.

 

Resultater

 

Thomas Guste-Pedersen hadde 8. plass som utgangspunkt for avslutningsrunden av , men avsluttet i likhet med Engell med sin svakeste runde for turneringen i Southeastern Collegiate. Med scorer på 70, 71 og 74 slag endte han en under for turneringen og delt 13. plass. Han og Carlos Rodriguez var West Floridas eneste spillere som avsluttet under par. I lagkonkurransen ble det fjerdeplass, mens North Alabama tok en overlegen seier.

 

Resultater

 

I Lady Eagle Invitational sikret Ingrid Hagen sin andre topp fem-plassering på rad tirsdag, etter en avslutningsrunde på fire over par. Dermed var hun University of South Alabamas beste utøver denne uken. Hagen endte til slutt seks slag bak vinneren.

 

- Ingird har slått ballen veldig bra den siste måneden. Da hun ikke spilte Folino Invitational jobbet hun hardt med spillet sitt, og fant ut av litt forskjellig. Hun har spilt bra siden da. Hun har slått mange kvalitetsslag, både i vår turnering og denne turneringen.

 

- Hun har hatt to solide plasseringer i de to siste turneringene, og gjorde hole-in-one i går med birdie på det neste hullet. Hun klarte å bevare fokuset og gjøre birdie selv mens følelsene flommet. Hun har gått fra å være ut av laget, til å lede laget de siste to turneringene. Hun har selvtillit og spiller bra, skryter lagets trener TJ Jackson på USA's hjemmeside.

 

Resultater 

 

Fra tirsdagen

Ny uke med turneringer for de norske collegegolferne. Anders Engell i ledelse, mens Vilhelm Bogstrand tok sin andre topp ti-plassering for året.  Thomas Guste-Pedersen og Ingrid Hagen ligger også an til topp ti-plasseringer.

 

St. Mary's Anders Engell deltar denne uken i The Farms Invitational i Rancho Santa Fe i California. Mandag ble det spilt 36 hull, og Engell har gått rett opp i ledelse. Han leverte runder på 68 og 71 slag, og ligger med det solide fem under par etter to runder. Det gir ham en ledelse på tre slag til San Diego States Alex Kang, mens Martin Simponsen (Texas El Paso) følger ytterlige ett slag bak. I lagkonkurransen ligger St. Mary's på andreplass, syv over par og fem bak San Diego State. 

 

- Vi håndterte banen bra, og klarte å minimere effekten av et par kostbare feil. Vi fortsetter å gi oss selv muligheter til å delta i toppen og vinne turneringer. Jeg er veldig stolt av Anders og hans evne til å kontrollere ballen og senke putter i dag, sier St. Mary's trener Scott Hardy.

 

Leaderboard

 

Anders Engell er på langt nær den eneste nordmannen som har hatt en god start denne uken. I Southeastern Collegiate har Thomas Guste-Pedersen (University of West Florida) plassert seg oppe på en delt 8. plass. Med to under par sammenlagt (70-71) har han syv slag opp til lederen Tyler Chandler (North Alabama) før avslutningsrunden. Guste-Pedersens skolelag er på fjerdeplass i lagkonkurransen, tre under par og seks bak North Alabama. Turneringen spilles forøvrig på Kinderlou Forest Golf Club i Valdosta i Georgia, en bane der Henrik Bjørnstad konkurrerte flere ganger mens han var på touren i USA.

 

Leaderboard

 

På Hattiesburg Country Club i Mississippi er Ingrid Hagen godt i gang med Lady Eagle Invitational. Hun noterte seg for en åpningsrunde på to over par (74), inkludert en hole-in-one på det andre hullet. Det skjedde med et syverjern fra 135 meter. Hagen tar fatt på tirsdagens avslutningsrunde på syvendeplass, bare to slag bak teten. På University of South Alabama sine nettsider står det at Hagen brukte kun 22 putter på sin runde, gjorde fire birdies som var mest i hele feltet, og scoret lavest av alle spillerne på par 3-hullene.

 

- Ingrid slo ballen virkelig bra i dag. Hun har spilt bra i det siste, og tok det videre til denne runden, sier USA's trener TJ Jackson.

 

Leaderboard

 

Også Vilhelm Bogstrand har vært i aksjon denne uken, etter å ha endt på sjetteplass i forrige ukes Wyndham Invitational og samtidig bidratt til seier for Oklahoma Christian University. Denne uken delte han 8. plassen i UST Mamiya TX Intercollegiate. I lagkonkurransen bar det ut i omspill mot Sondre Ronolds Oklahoma City University. Ronold & co. gikk seirende ut av duellen, mens Ronold endte nede på 39. plass i den individuelle konkurransen.

 

Resultater

 

Vilhelms lagkamerat ved Oslo GK, og regjerende norgesmester for juniorer, Mathias Schjølberg spilte en heller forglemmelig turnering i Las Vegas denne uken. Med runder på 77, 79 og 84 slag endte han helt nede på 67. plass. Stort bedre gikk det ikke for hans skolelag Arizona State som endte på den 15. og siste plassen på leaderboardet.

 

Resultater


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.