De norske på college

SESONGSLUTT: Tonje Daffinrud tok en fin åttendeplass i sin siste collegeturnering for året. (Foto: University of Denver)

Tonje Daffinrud tok en sterk åttendeplass i Longhorn Invite. Pallplass for Marita Engzelius og Kenneth Svanum sine lag. Les om den norske collegeuka her.

Daffinrud og hennes Denver Pioneers endte til slutt på syvendeplass i lagkonkurransen av Betsy Rawls Longhorn Invitational, 19 slag bak Texas sitt vinnerlag. Med en avslutningsrunde på 72 slag (E) klatret Tonje Daffinrud fra 13. til 8. plass i den individuelle konkurransen, og var med det lagets desidert beste spiller. Hennes totalscore på tre over par var åtte slag bedre enn nest beste på laget, Rachel Watton. Daffinrud gjorde fire birdies og tilsvarende mange bogeys på sin runde,  og hadde til slutt en luke på fem slag opp til Texas´ Nicole Vandermade som vant.

Også Marita Engzelius har vært i aksjon i Longhorn Invitational, og i likhet med Daffinrud brukte hun onsdagen på å klatre opp resultatlisten. Med en avsluttende 72-runde, fem slag bedre enn begge hennes foregående runder klatret hun hele 24 plasser opp til en delt 22. plass. Hennes Tulsa delte 2. plassen i lagkonkurransen.

I Denvers herreklasse har Ole Berge Ramsnes spilt SCVB Pacific Invitational i Stockton, California. Denver ledet etter første runde, men har siden falt nedover listen. Til slutt endte de på delt 6. plass, med Ole Ramsnes som nummer 25 totalt. Marginen opp til toppen var til slutt på 12 slag for Ramsnes, med hans andrerunde på 80 slag som spesielt ødeleggende. Mandag og onsdag leverte han scorer på henoldsvis 70 og 69 slag. 

 

Ukas turneringer har markert slutten på høstsesongen i den amerikanske collegesesongen. De fleste skal ikke i gang med konkurranser igjen før i starten av februar.

For resultater, se www.golfstat.com.

Fra tirsdag

Ole Berge Ramsnes og Denver delte ledelsen på Brookside Country Club i California etter første dag av Pacific Invite, men falt seks plasser etter tirsdagens andrerunde. Stavanger-golferen falt fra 14. til 38. plass i den individuelle konkurransen etter å ha fulgt opp sin 71-runde med en score på 80. Han er + 8 totalt, og har 13 slag opp til Nevadas Kevin Lucas i tet.

Pause til februar

På Denvers jenteside bevarte Tonje Daffinrud og hennes lag niendeplassen fra første runde i Betsy Rawls Longhorn Invitational. Daffinrud har notert seg for runder på 73 og 74 slag, og med delt 13. plass er hun lagets beste spiller. Hun ligger seks bak lederen Mia Piccio fra Florida. Syv slag lenger bak befinner Oslo-jenta Marita Engzelius seg på 46. plass. Selv om Marita ikke har hatt helt flyten på banen denne uken ligger Tulsa likevel på 3. plass i lagkonkurransen.

I Royal Oaks Intercollegiate klarte hverken Joakim Mikkelsen eller Mikkel Bjerch-Andresen å hevde seg i toppen. Bjerch-Andresen gjorde det best av de to med sin 22. plass (E). Skolelagets store stjerne Mikkelsen fikk det ikke til å stemme i høstavslutningen på sesongen, og delte 30. plassen på +3. Joakim kan likevel se tilbake på en fantastisk sesong, og i høst har han virkelig briljert med en rekke pallplasseringer. Nå blir det noen måneders turneringspause før vårturneringene slår i gang i midten av februar. Baylor endte forøvrig på sjetteplass i ukas turnering.

Bogstrand på vinnerlaget

I Oklahoma Christian Intercollegiate har både Vilhelm Bogstrand og Sonde Ronold representert hvert sitt lag. Sistnevntes Oklahoma City University tok tredjeplassen, mens Ronold selv delte 17. plassen. Vilhelm Bogstrand kapret en flott femteplass etter runder på 69, 73 og 73 slag. Han endte med det åtte slag bak sin lagkamerat Alsdair Dalgliesh som vant turneringen. Seier ble det også på deres skolelag Oklahoma Christian University. Bogstrand har bitt godt fra seg i høst. For en måned siden vant han Texoma Championship med fem slag, hans andre seier på rad i turneringen.

Francis Marions Kenneth Svanum falt en plass fra sin tiendeplass i The Hummingbird Intercollegiate tirsdag. Med en over par totalt endte luken opp til Kristopher Gray (Gardner-Webb) på toppen av leaderboardet på åtte slag. Med + 8 falt Svanums lagkamerat Fredrik Spørck fra 32. plass til 50. plass. Skolelaget ble nummer fem i lagkonkurransen, 16 bak Appalachian State i føringen.

Avslutningsvis brukte både Rachel Raastad og Elisabeth Haavardsholm tirsdagens avslutningsrunde i The Alamo Invitational til å falle ned leaderboardet. Raastads 79-runde (+7) tok henne til ti over par. Det ga til slutt 37. plass, 11 plasser lavere enn hennes utgangspunkt for dagen. Haavardsholm falt på sin side fra 72. til 76 plass, og havnet med det nest sist på resultatlisten. Ettersom Haavardsholm deltok i turneringen som en indivuell utøver var det kun Raastad som representerte TCU denne uken. Det var Raastads lagvenninner som dro lasset i San Antonio, og TCU sikret til slutt sjetteplassen.

Fra søndag og mandag

Andreåringen på Denver University, Ole B. Ramsnes noterte seg for en åpningsrunde på 70 (-1) slag på Brookside Country Club i California mandag, og ligger dermed på en 14. plass i den individuelle konkurransen. Den deler han med fem andre spillere, og sammen har de fem slag opp til Charlottes Olafur Loftsson i tet.

I lagkonkurransen er Denver i delt ledelse sammen med Nevada med 278 slag totalt. De leder med ett slag på Oregon State, og er to foran Colorado State. Turneringen avsluttes onsdag.

Denvers kvinnelag er også i aksjon denne uken. Tonje Daffinrud gikk den første runden av Betsy Rawls Longhorn Invitational på 73 (+1) slag, og er med det på 22. plass. Hun har fem slag opp til Evan Jensen i tet. I lagkonkurransen er Denver på niendeplass, 13 slag bak University of Florida. Fem plasser over Denver deler Marita Engzelius' Tulsa fjerdeplassen. Hennes 77-runde (+5) holder til en 50. plass etter første dag.

Uvant kost for Mikkelsen

For Baylors "bjørner" spiller Joakim Mikkelsen og Mikkel Bjerch-Andresen Royal Oaks Intercollegiate i Dallas. Joakim Mikkelsen har hatt en fantastisk sesong så langt, og er ute etter sin femte pallplassering på rad. Etter to runder i Texas ligger han dessverre langt bak.

Drammenseren innledet turneringen med en runde på en under par, men etter å ha gått fire over mandag falt han fra 16. til 43. plass. Med +3 har han 12 slag opp til Jordan Russell i tet, og fem opp til en topp-ti plassering. Mikkel Bjerch-Andresen bevegde seg motsatt vei på leaderboardet mandag, og klatret fra 34. til 21. plass. Sammenlagt er Baylor University på 5. plass totalt. 16 slag foran dem dominerer Texas A&M University med en syv slags ledelse.

Svanum på tiendeplass

I North Carolina er Kenneth Svanum og Fredrik Spørck i full gang med Hummingbird Intercollegiate for Francis Marion University. Skolen er ni slag bak Gardner Webb i tet etter første runde, noe som holder til en delt 4. plass. Kenneth Svanum sin åpningsrunde 71 slag (E) gir delt 10. plass så langt, mens Spørck er tre slag bak på 32. plass.

Etter to runder av The Alamo Invitational i San Antonio, Texas er Rachel Raastad og Elisabeth Haavardsholms Texas Christian University på fjerdeplass, fem bak Nebraska i føringen. Raastad har gjort det best så langt av de to norske jentene, og er med sine tre over par på 26. plass. Haavardsholm har på sin side hatt en tung turnering, og deler 72. plassen med +18.

I Oklahoma Christian Intercollegiate har vi to nordmenn med i feltet for hver sin skole. Vilhelm Bogstrand (Oklahoma Christian University) ligger på 8. plass, seks slag bak sin lagkamerat Alasdair Dalglish på toppen av leaderboardet. Oklahoma City Universitys Sondre Ronold ligger ytterlige tre bak på delt 20. plass.

 

 Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.