De norske på tourene

TIL NORGE: Suzann Pettersen tar med seg stjernene til Oslo denne uken. (Foto: Morten Rakke)

Tutta tar med stjernene til Bogstad, Børsheim på Europa-touren og Kofstad i Russland er noen av høydepunktene i den norske turneringsuken.

Åtte norske og åtte svenske lovende golfere får prøve seg i ”landskamp” når Suzann Pettersen og de andre verdensstjernene kommer til Suzann Pro Challenge på Bogstad.

9. september inviterer Suzann Pettersen til årets golf-happening i Norge. Sammen med Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og verdensener Yani Tseng, skal de gjøre opp om hvem som er best på Suzanns hjemmebane Bogstad.

De profilerte verdensstjernene er ikke de eneste som får vist seg frem under turneringen. Åtte av de beste 17 og 18-åringene fra Norge og Sverige møtes samtidig til ”landskamp” for henholdsvis Team Suzann og Team Annika. De unge spillerne kan vente seg mye oppmerksomhet da de slår ut få minutter før verdensstjernene. 

Team Suzann består av Stine Pettersen, Maria Tønnessen, Marthe Wold, Vilde Eriksen, Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Ventura, Mathias Bunæs og Petter Mikalsen.

Turneringsinfo

Billettbestilling

 

Etter å ikke ha vært kvalifisert til helgens Omega European Masters, skal Knut Børsheim i aksjon igjen på Europa-touren. Bergenseren tar sikte på å fortsette den fine formen fra forrige turnering, der han var med og kjempet i toppen gjennom store deler av turneringen, men til slutt falt til en 32. plass.

Denne uken står han på startstreken på Hilversumche GC i Nederland og KLM Open. 32. plassen i Johnnie Walker Championship gjør at Børsheim nå ligger akkurat innenfor topp-200 på tourens pengeliste med 38 792 innspilte euro, 110 000 euro bak 115. plassen.

- På plass i Nederland for KLM Open. Håper jeg kan fortsette den gode trenden fra Gleneagles, skriver Børsheim på sin Facebook-profil.

Engelsmannen Simon Dyson er regjerende mester i Nederland, og er med sine tre seiere i turneringen favoritt til å vinne for fjerde gang.

Turneringsinfo

 

Det er en spennende uke i vente for Espen Kofstad, som har tatt turen østover for å spille M2M Russian Challenge Cup. Turneringen avvikles på Tseleevo Golf & Polo Club i Russland, og Kofstad er eneste nordmann med i feltet. Her blir det spennende å se hvordan ryggen hans holder seg, etter at han måtte trekke seg fra Rolex Trophy med ryggsmerter for to uker siden.

Kofstad har uansett bestemt seg for å bite tennene sammen, noe som er forståelig med tanke på at han ligger på 8. plass på tourens pengeliste, og er på god vei til å sikre billett til det gode Europatour-selskap i 2013.

Med åtte turneringer igjen på årets program gjenstår 13 000 euro for Losby-golferen skal nå fjorårstotalen som sikret den viktige 15. plassen på Order of Merit.

Turneringsinfo

 

Marianne Skarpnord og Caroline Martens er tilbake på Ladies European Tour, og UNIQA Ladies Golf Open på Golfclub Fohrenwald i Østerrike.

Skapnord og Martens ligger på henholdsvis 36. og 92. plass på årets pengeliste. Martens tok forøvrig karrierens første topp 10-plassering i ISPS Handa Ladies British Masters for et par uker siden. Vi krysser fingrene for at vi nok en gang gang for se et norsk navn på øverste del av leaderboardet.

Turneringsinfo

 

Etter å ha startet sin proffkarriere på Challenge Tour, ECCO Tour og Norgescup, er Joakim Mikkelsen tilbake i USA om dagen for å forberede seg til førkvalet til Q School-kvalifiseringen til PGA-touren. Før den tid deltar han denne uken i Beaumont Open i Texas på minitouren Adams Golf Pro Tour.

- Dette blir min første proffturnering i USA, og som alt annet dette året tror jeg det blir en nyttig erfaring å ta med seg videre. At jeg har ambisjoner om å hevde meg er det ingen tvil om, men jeg tror også det er viktig å ta meg seg all mulig lærdom som fersking i dette gamet. 

Det er sjeldent bra å gå for lenge uten å konkurrere, så denne turneringen blir perfekt spilletrening før pre-kvalet til PGA Tour´en som starter noen uker senere, skriver Joakim på sin blogg her på norskgolf.no 

Turneringen spilles fra onsdag til lørdag.

Turneringsinfo

 

Det er en travel turneringshelg også på de norske tourene denne uken. Årets syvende Titleist Tour- og Norgescup-turneringer går av stabelen på Hauger og Borre Golfklubb. Titleist Tour-turneringer spilles vanligvis fra lørdag til søndag, men er flyttet en dag frem slik at spillerne kan få med seg Suzann Pro Challenge på søndagen. 

Callaway Open i Norgescup spilles derimot som vanlig fra lørdag til søndag. Turneringen er den siste på programmet før finalen på Kragerø 22. september. Kragerø er også arena for finalen på Titleist Tour en uke etter.

Order of Merits Titleist Tour

Order of Merits Norgescup

 

Marita Engzelius er allerede i gang med det første leddet av Q-school-kvalifiseringen til neste års LPGA-tour. Ukens turnering spilles på Daytona Beach i Florida, og årets norgesmester for kvinner har fått en god start. Følg utviklingen i linken under.

Q-school Stage 1

 

På danske ECCO Tour er Norge godt representert når Willis Masters avvikles på Kokkedal GK i Danmark fra onsdag til fredag. Christian Aronsen, Dennis den Roover, Anders Engell og Are Friestad er blant de håpefulle norske. Totalt stiller ni nordmenn til start.

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.