De norske på tourene

I USA: Kristoffer Ventura skal spille legendariske Sawgrass for tredje året på rad. (Foto: All Over Press)

Rolig uke for proffene, men Kristoffer Ventura spiller prestisjetung turnering på Sawgrass for tredje år på rad.

Etter noen travle sommeruker, er det turneringsfri på både LPGA, Ladies European Tour, LET Access Tour og Challenge Tour. Det betyr ingen Tutta, Skarpnord, Martens eller Kofstad i aksjon denne uken. 

På Europa-touren spilles Omega European Masters, men Knut Børsheim er ikke kvalifisert til turneringen. Bergenseren, som nylig endte på 32. plass i Johnnie Walker Championship, må dermed vente til neste ukes KLM Open i Nederland før han kan spille igjen.

Også på Nordic League går det rolig for seg for de norske spillerne denne uken. Cecilie Lundgreen er den soleklare lederen på Nordea Tours Order of Merit, og har bestemt seg for å ikke spille årets to siste Nordea-turneringer. Dermed står hun ikke på startstreken i denne ukens Norrporten Ladies Open, som spilles fra fredag til søndag. Det gjør imidlertid Askers Nina Offenberg. Hun stiller til start som feltets eneste norske spiller.

Turneringsinfo 

På ECCO Tour spiller Dennis Den Roover Barsebäck Invitational. Feltet består av kun 24 spillere, og spilleformen er et modifisert stableford-format over 36 hull.

Oppdatert: Turneringen er ferdigspilt. Den Roover endte til slutt på 20. plass.

Turneringsinfo 

Høydepunktet i den norske turneringsuken blir dermed 17 år gamle Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK), som har tatt turen til Ponte Vedra Beach i Florida, og den prestisjetunge AJGA-turneringen Junior PLAYERS Championship. Turneringen spilles som vanlig på TPC Sawgrass, Der The PLAYERS Championship spilles hver vår på PGA-touren.

Mesterskapet spilles over tre runder fra fredag til søndag, med et felt på 78 spillere i alderen 12 til 18 år. Regjerende mester er Gavin Hall. Ventura har deltatt i turneringen tre ganger tidligere. I 2011 ble det delt 50. plass, en bedring på 15 plasser fra året før. 

Landslagstrener Niklas Diethelm vil følge Ventura fra sidelinjen denne uken. Les hans oppdateringer på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil

Turneringsinfo

Ventura er ikke den eneste lovende unggutten på reisefot denne uken. Andreas Halvorsen (Larvik GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK) og Daniel Øverås (Ålesund GK) spiller International Championship på Golf Club Biella Le Betulle i Italia.

Turneringen spilles fra mandag til torsdag. Følg utviklingen live her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.