De norske på tourene

VIKTIG UKE: Espen Kofstad kan feste grepet om en Europatour-billett i Sveits. (Foto: All Over Press)

Viktig uke for Kofstad, mens Suzann Pettersen spiller turneringen hun vant i 2009. Her er den norske uken på tourene.

Etter en drøy ukes velfortjent ferie, er Espen Kofstad klar til dyst igjen på Challenge Tour. Etter en noe skuffende 52. plass i Norwegian Challenge bestemte en sliten Kofstad seg for å hoppe over forrige ukes ECCO Tour Championship, som ville blitt hans sjette turnering på seks uker.

Med fulladde batterier fortsetter han jakten på en Europatour-billett i Rolex Trophy på GC de Geneve i Sveits. Turneringen spilles fra onsdag til lørdag, og er en av de viktigere turneringene i sesonginnspurten. Her er nemlig bare de 40 beste på pengelisten invitert, og med 220 000 euro i potten, kan Losby-golferen sikre "opprykk" med en bra plassering.

Han ligger nå på 8. plass på pengelisten med 58 000 euro, og har med det bare 13 000 euro igjen for å nå fjorårstotalen som sikret den viktige 15. plassen på pengelisten. 

Turneringsinfo

På LPGA-touren bærer det nordover for Suzann Pettersen, og CN Canadian Women's Open i Coquitlam i Canada. Britanny Lincicome er regjerende mester i turneringen, mens Tutta gikk til topps i 2009. Seieren var hennes siste før hun gikk på seierstørke i 2010, for så å returnere til vinnersirkelen i 2011.

Tutta endte nylig på 26. plass da hun forsøkte å forsvare fjorårsseieren i Safeway Classic i Portland. Etter 16 spilte turneringer i år ligger hun på 13. plass på pengelisten.

Det skal også bli spennende å se hvordan verdensener Yani Tseng gjør det denne uken. Etter noen tunge uker fikk hun en oppløftende 11. plass i helgen. 

Turneringsinfo

Tiden begynner å renne ut for Knut Børsheim dersom han skal ha noe håp om å fornye sine spillerettigheter på Europa-touren. Etter seks strake missede cuter på Europa-touren, ble det 18. plass på bergenseren i Challenge Tour-turneringen Norwegian Challenge på Byneset for ti dager siden. Forhåpentligvis var det resultatet nok til å gi ham selvtillit til å prestere i denne ukens Johnnie Walker Championship på tradisjonsrike Gleneagles i Skottland. 

Børsheim ligger nede på 215. plass på tourens pengeliste, hvor han fortsatt står med 25 000 euro. Topp-115 var målet for sesongen, men med 111 000 euro opp dit virker det stadig mer usannsynlig. Men som Espen Kofstad viste i Acaya Open for noen uker siden kan det snu fort i golf, og vi krysser fingrene for at det også løsner for Børsheim i innspurten.

Turneringsinfo

På Nordea Tour deltar Christian Aronsen og Rikard Halvorsen i Landskrona Masters i Sverige. Aronsen jobber seg fortsatt tilbake i form etter en senebetennelse i skulderen som plaget ham for noen uker tilbake.

Aronsen hadde en knallstart på sesongen med både seier og en tredjeplass innen mai, før han så misset fem cuter på rad. Etter ti Nordic League-turneringer i år ligger Aronsen på 16. plass på Nordic League Golf Ranking. Her er det topp-5 som sikrer Challenge Tour-kortet neste år.

Turneringsinfo

Formsterke Cecilie Lundgreen og Nina Offenberg skal også i aksjon på Nordea Tour denne uken, og VW Söderbergs Ladies Masters på Bråvikens GK i Sverige. Turneringen spilles fra fredag til søndag. 

Det har virkelig løsnet for Cecilie Lundgreen i år, som nå leder Nordea Tour-rankingen soleklart foran Anna Dahlberg Söderstrøm. Blir det ny seier på Borregaard-veteranen denne uken?

Turneringsinfo

I Maryland skal Benedikte Grøtvedt spille Symetra Tour-turneringen Challenge at Musket Ridge. Grøtvedt sliter med å få det til å stemme i årets sesong. På ti turneringer har hun bare spilt inn 784 dollar.

Symetra Tour er rekrutteringstouren til LPGA-touren, tilsvarende Challenge Tour på herresiden i Europa.

Turneringsinfo 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.