De norske på tourene

VANT: Suzann Pettersen kan ta sin første seier på ett år - i turneringen hun vant i fjor. (Foto: All Over Press

Kan Suzann Pettersen forsvare fjorårsseieren i Safeway Classic? Her er høydepunktene i den norske turneringsuken.

Fjorårsmester i Safeway Classic, og nå nummer seks i verden, Suzann Pettersen er tilbake til Ghost Creek Golf Course på Pumpkin Ridge Golf Club i Oregon denne uken. Tutta jager fortsatt årets første seier, og har kommet stadig nærmere de siste ukene. Nylig ble det andreplass i Ladies Irish Open, og forhåpentligvis kan hun gå ett steg lenger denne uken.

 

Fjorårets triumf i Safeway Classic var kanskje den mest dramatiske i hennes karriere. Tutta startet sisterunden hele ni slag bak Na Yeon Choi, men slo til med ukens laveste score på syv under par, og tvang Choi ut i omspill. Der ble det seier for Tutta - hennes åttende og foreløpig siste på LPGA-touren.

 

Turneringen ble startet opp i 1972, og er en av de mest prestisjetunge på kvinnenes program. Ukens felt inneholder alle i topp-50 på verdensrankingen. Spillerne kjemper om en pott på 1,5 millioner dollar, og en seierssjekk på 225 000 dollar. Turneringen spilles fra fredag til søndag.

 

Turneringsinfo

 

En uke etter årets siste majorturnering er det en ukes ferie på Europatouren. På Challenge Tour er det imidlertid klart for ECCO Tour Championship på Stensballegaard Golf i Danmark, som er et samarbeid mellom Challenge- og ECCO Tour. Av norske spillere med finner vi Christian Aronsen, Peter Kaensche, Elias Bertheussen og Anders Kristiansen er klare til start. Etter et tett program de siste ukene, tar Espen Kofstad seg nå en ukes ferie for å forberede seg til viktige Rolex Trophy i Sveits 22. august, der bare de 40 beste på pengelisten får delta.

 

- Jeg har fri, er sliten! Fem uker på rad er for mye, og dette hadde blitt nummer seks, sier Kofstad til Norsk Golf.

 

Elias Bertheussen har satt seg en topp 80-plassering på årets Order of Merit som mål. For øyeblikket ligger han på 148. plass med 4 294 euro, 7 983 euro bak 80. plassen. Det tilsvarer en topp 5-plassering i ukens turnering, der vinneren stikker av med 25 600 euro.

 

Anders Kristiansen har spilt fire turneringer på Challenge Tour i år, med 55. plassen i forrige ukes Norwegian Challenge som beste plassering og eneste klarte cut. Der endte også Christian Aronsen, som spilte sin første Challenge-turnering for sesongen. Kaensche har på sin side ikke klart cuten i noen av de tre Challenge-turneringene han har spilt i år.

 

Turneringsinfo

 

Marianne Skarpnord og Caroline Martens står på startstreken i ISPS Handa Ladies British Masters på Buckinghamshire Golf Club i England. Når 14 turneringer er spilt av årets sesong, ligger de to på henholdsvis 28. og 122. plass på Order of Merit. Skarpnord har levert stabil golf i sin første fulle sesong etter fjorårets skadecomeback, med andreplassen i Lalla Meryem Cup som beste plassering. Det begynner dog å bli noen måneder siden, og turneringen er Mariannes eneste topp 10-plassering på LET så langt i år. Vi minner om at hun vant Ladies Norwegian Challenge i juli, men den turneringen var en del av rekrutteringstouren LET Access.

 

Ukens turnering spilles fra torsdag til lørdag.

 

Turneringsinfo

 

På LET Access Tour satser Cecilie Lundgreen på å vinne for andre uke på rad, etter at hun i helgen vant Women's Bank Open i Helsinki - hennes andre seier for året. Den tok henne til tredjeplass på Order of Merit, og gjør henne til en av favorittene i denne ukens Samsø Ladies Open i Danmark. Borregaard-spilleren er den eneste norske i feltet. Også denne turneringen spilles fra torsdag til lørdag.

 

Turneringsinfo

 

På Arendal og omegn GK spilles årets sjette Titleist Tour-turnering, den nest siste på programmet før finalen på Kragerø i slutten av september. Ukens turnering er en kombinasjon av slagspill + matchspill, der de beste etter slagspilldelen avanserer til sluttspill. Så langt i år er det Stavanger GKs Petter Mikalsen som leder guttenes Order of Merit overlegent foran Daniel Aulin Hansen (Kristiansand GK) og Vetle Marøy (Bergen GK). I jenteklassen er det noe jevnere, med juniornorgesmester for andre år på rad, Nicoline Skaug (Oslo GK) på topp foran Stine Pettersen (Moss & Rygge GK) og Marthe Wold (Stavanger GK).

 

Turneringsinfo

 

På LPGA-tourens rekrutteringstour, Symetra Tour spiller Benedikte Brynestad Grøtvedt Eagle Classic på Richmond Country Club i Virginia. Nesbru-jenta har hatt en tung sesong så langt, og ligger nede på 157. plass på pengelisten med 784 innspilte dollar på ni turneringer. Ukens turnering spilles fra fredag til søndag.

 

Turneringsinfo

 

Mariell Bruun var den eneste norske spilleren som klarte å kvalifisere seg til sluttspillet i Girls British Open Amateur Championship i Wales. Du kan følge utviklingen her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.