De norske på tourene

TILBAKE: Suzann Pettersen returnerer til Killeen Castle denne uken, åsted for to av hennes fjorårstriumfer. (Foto: All Over Press)

Tutta tilbake til Killeen Castle, Ecco Tour i Norge, og fire nordmenn på Challenge Tour er høydepunktene i den norske turneringsuken.

Killeen Castle i Irland var åsted for to av fjorårssesongen høydepunkter for Suzann Pettersen - seieren i Ladies Irish Open, og den påfølgende triumfen i Solheim Cup. 

 

Fredag går startskuddet for Ladies Irish Open. Tutta vant fjorårets turnering med solide seks slags margin. 

 

Etter en sesong uten seiere så langt, kan forhåpentligvis minnene fra fjoråret inspirere Tutta til en ny triumf.

 

Marianne Skarpnord og Caroline Martens er også klare til start. Cecilie Lundgreen er påmeldt, men står foreløpig som 15. reserve.

 

Turneringsinfo

 

Challenge-touren vender nå blikket mot Finland og Finnish Challenge på Kytäjä Golf. Klare til start er formsterke Espen Kofstad, nybakt norgesmester Elias Bertheussen, Joakim Mikkelsen og Peter Kaensche.

 

Kofstad er i ferd med å feste grepet om en billett på Europa-touren neste sesong, men fortsatt er det en del jobb som gjenstår. 25-åringen befinner seg nå oppe på en 7. plass på Order of Merit (€50,948), og har igjen 20 000 euro for å nå fjorårstotalen som sikret en topp 15-plassering ved sesongslutt. Vi minner om at topp-20 på pengelisten sikrer spillerettigheter på neste års Europa-tour, men topp-15 vil sikre en bedre kategori.

 

Også Elias Bertheussen pakker med en god porsjon selvtillit i bagasjen, etter å ha sikret kongepokalen i helgens NM på Bogstad. Trønderen, som fortsatt er relativt fersk på Challenge Tour, har satt seg en topp 80 på Order of Merit som mål for sesongen. Etter å ha klart cuten i tre av fem CT-turneringer i år er han på 172. plass på pengelisten. Med 2430 euro ligger han 8300 euro bak topp-80, noe som omtrent tilsvarer en topp 5-plassering i ukens turnering.

 

Finnish Challenge er den 15. av totalt 26 turneringer på årets tour. Kun en nordmann var med i fjorårets utgave av turneringen. Paul Nilbrink misset da cuten.

 

Turneringsinfo

 

Hjemme i Norge er det duket for den andre utgaven av Mørk Masters på Mørk Golfklubb. Turneringen spilles fra fredag til søndag, og svenske Kristoffer Broberg er regjerende mester. Elias Bertheussen ble beste nordmann på tredjeplass. 

 

Les også: - Nå er jeg kjempehappy 

 

I følge den alltid pålitelige værmeldingen har spillerne greie spilleforhold i vente, med noe nedbør ventet i avslutningsrunden. Dermed ligger det til rette for en ny birdiefest. Fjorårets vinnerscore over tre runder endte på ekstreme 25 under par, og i løpet av uken ble det gjort 898 birdies på banen.

 

De tre beste spillerne på Mørk får tildelt tre wild cards til Norwegian Challenge-turneringen på Byneset. Vinneren får også wild card til Danish Challenge uken etter.

 

50 nordmenn stiller til start i de dype Østfold-skogene denne uken. Se den komplette startlisten her.

 

Turneringsinfo

 

I Larvik spilles norgesmesterskapet for juniorer. Turneringen er en del av Titleist Tour, der Petter Mikalsen og Marthe Wold topper de respektive Order of Merit-listene. Turneringen startet tirsdag, og er ferdigspilt torsdag.

 

Turneringsinfo

 

På kvinnenes Nordea Tour spilles A6 Ladies Open på A6 GK i Sverige. Cecilie Lundgreen står påmeldt som eneste norske kvinne. Lundgreen er forøvrig også påmeldt til Ladies Irish Open, men vil etter alt å dømme ikke komme med. 

 

Turneringsinfo

 

Fredag til søndag spilles også The Credit Union Challenge på LPGA-tourens rekrutteringstour, Symetra Tour. Benedikte Grøtvedt skal spille turneringen, som spilles i Albany, New York.

 

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.