De norske på tourene

STORTURNERING: Suzann Pettersen skal spille Evian Masters, som fra og med neste sesong blir å regne som en major. (Foto: All Over Press)

Tutta tilbake i Europa, Børsheim i Østerrike, tre nordmenn på Challenge-touren, og NM hjemme i Norge. Her skal de norske spillerne i aksjon denne uken.

Denne uken går startskuddet for prestisjetunge Evian Masters, som er en samarbeidsturnering mellom Ladies European Tour og LPGA-touren. Turneringen blir Tuttas første siden 9. plassen i U.S. Open for drøye to uker siden.

 

Tutta har tilbragt den siste tiden i Norge i forbindelse med hennes egen turnering, Suzann Junior Challenge på Oslo Golfklubb, men har nå plantet føttene på fransk jord og Evian-les-Bains.

 

Evian Masters vil førøvrig regnes som en major fra og med neste sesong. I mellomtiden skal Suzann Pettersen forsøke å pynte på 6. plassen fra fjorårets utgave, der Ai Miyazato gikk helt til topps. 

 

Tutta har notert seg for tre topp 10-plasseringer denne sesongen, og har sakte men sikkert begynt å finne formen de siste ukene. Med 477 000 innspilte dollar ligger hun på 11. plass på tourens pengeliste.

 

Turneringsinfo

 

Knut Børsheim er klar for Europatour-turneringen Lyoness Open i Østerrike. Der tar han sikte på å klare sin første Europatour-cut siden Nordea Masters i Sverige for seks turneringer siden. Forhåpentligvis klarer Fana-golferen å bygge videre på 39. plassen i helgens Challenge Tour-turnering Acaya Open, som var et skritt i riktig retning.

 

Ukens turnering er uten de helt største navnene i feltet, da de fleste stjernene tar seg en ukes spillepause etter The Open. Turneringen spilles på Diamond CC i Altzenbrugg, og engelskmannen Kenneth Ferrie er regjerende mester.

 

Turneringsinfo

 

For første gang i karrieren går Espen Kofstad inn i en Challenge Tour-turnering som nybakt vinner. 25-åringens magiske seier i forrige ukes Acaya Open var hans første i karrieren, og bør sørge for at han er proppfull av selvtillit til English Challenge i Stoke, som slår i gang torsdag.

 

Kofstad fortalte etter seieren i Italia at han ønsker å smi mens jernet er varmt, og han har et tett program fremover. Det går slag i slag på Challenge Tour fremover med fem turneringer på rad den kommende måneden.

 

Kofstad får selskap av Losby-klubbkamerat Peter Kaensche og Joakim Mikkelsen i ukens turnering. Mikkelsen er friskmeldt den bisarre hendelsen i Italia, der han fikk en allergisk reaksjon fra vepsestikk.

 

- Jeg gleder meg til å komme i gang igjen, og håper selvsagt at Espen drar med seg den gode følelsen fra forrige uke! Mens han befinner seg midt i kampen om spillerettigheter blant de store gutta på Europa Touren, ligger jeg og vaker noen steg lenger ned på utviklingsstigen. Ett sted må man imidlertid starte, så jeg suger til meg all lærdom og erfaring jeg kommer over, skriver Mikkelsen i sin blogg på norskgolf.no. Søndag rundet forøvrig Mikkelsens eagle & birdie-klubb 150 medlemmer.

 

Turneringsinfo

 

Hjemme i Norge er det duket for årets Norgesmesterskap på Oslo Golfklubb. Mens fjorårets turnering var preget av dårlig vær og et svekket startfelt, har stort påtrykk til turneringen sørget for flere kjente navn i årets utgave. Værmeldingen ser blandet ut med fint vær torsdag og fredag, men 10-13 mm nedbør over helgen, der størsteparten skal falle ned på lørdagen. 

 

I startfeltet finner vi blant annet spillere som Elias Bertheussen, Anders Kristiansen, Christian Aronsen og Øystein Engevik. 

 

Det er også gledelig å se at Marius Thorp fortsetter å holde turneringsformen vedlike. Tidligere i år havnet han på pallen i sitt "minicomeback" i Norgescup på Nøtterøy, og i helgen bidro han til gull i lag-NM for Bærum Golfklubb.

 

På kvinnesiden er så og si hele Norges amatørelite klare til start. Mathilde Lee Andresen, Nina Offenberg og Tina Marie Brekke med som feltets eneste proffer.

 

Turneringsinfo

 

Nesbru-jenta Benedikte Grøtvedt skal spille Credit Union Classic i New York på rekrutteringstouren til LPGA-touren, Symetra Tour. Grøtvedt har hatt en treg sesong så langt, med en delt 58. plass som beste resultat i de seks turneringene hun har spilt. 

 

Turneringsinfo

 

Svensk-norske Dennis den Roover spiller Gant Open på Aura Golf i Sverige. Hvam-golferen deltar som eneste norske spiller. Turneringen er en del av Nordea Tour.

 

Turneringsinfo

 

Blant våre yngre stjerneskudd, tar Jarand Ekeland Arnøy, Andreas Halvorsen, Sofie Kjus Huseby og Sandra Nordaas fatt på juniorturneringen European Young Masters i Balaton i Ungarn. Det skal spilles tre runder slagspill, og turneringen starter torsdag.

 

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.