De norske på tourene

MØTER RORY & CO: Knut Børsheim spiller Irish Open på Europa-touren denne uken. (Foto: All Over Press)

Knut Børsheim i samme turnering som Rory McIlroy er et av høydepunktene i den norske turneringsuken. Se oversikten her.

Etter å ha endt på 23. plass i helgens LPGA-turnering i Canada, fortsetter Suzann Pettersen jakten på årets første seier i Walmart NW Arkansas Championship denne uken. Turneringen spilles over tre runder fra fredag til søndag.

 

Med to topp ti-plasseringer i årets sesong ligger Tutta på en 8. plass på tourens pengeliste, 630 000 dollar bak eneren Yani Tseng.

 

Tseng har forøvrig vunnet de to siste utgavene av ukens turnering, som blir generalprøven til årets tredje og nest siste major, U.S. Women's Open i Wisconsin. Turneringen etter er det klart for Evian Masters i Frankrike, som fra og med 2013 også får status som majorturnering.

 

Turneringsinfo

 

På Europa-touren er Knut Børsheim klar for spill i Irish Open, sammen med blant annet storheter som Rory McIlroy, Graeme McDowell, Keegan Bradley, Darren Clarke og Padraig Harrington. 

 

Kanskje kan det inspirere Børsheim til å finne tilbake til formen, etter å misset to strake cuter på Europa-touren. Bergenseren har spilt inn 25 000 euro på de 11 turneringene han har spilt i år, og ligger med det på en 200. plass på pengelisten - 72 400 euro bak Rhys Davies på den viktige 115. plassen.

 

Børsheim har brukt de siste dagene til trening i Düsseldorf, før han nå tar turen over til de britiske øyer og Royal Portrush GC i Nord-Irland.

 

Turneringsinfo

 

På Challenge Tour står Espen Kofstad, Elias Bertheussen og Anders Kristiansen på startstreken i Challenge Provincia di Varese i Italia. 

 

Kofstad og Bertheussen endte på 17.- og 44. plass i helgens Scottish Hydro Challenge som ble kortet ned til tre runder, mens Anders Kristiansen spiller sin første turnering på Challenge Tour siden Telenet Trophy i slutten av mai.

 

Kristiansen gjorde comeback i forrige ukes Nordea Open på Miklagard, etter å ha tilbragt noen uker på sidelinjen med forstuet håndledd. Dette blir Kristiansens tredje Challenge Tour-turnering for året, og han har fortsatt til gode å klare cuten i år. Forhåpentligvis skjer det denne uken.

 

 

Turneringsinfo

 

På danske Ecco Tour er det god norsk deltagelse i Bravo Tours Open på Stensballegaard Golfklub. Øystein Engevik, Christian Aronsen, Peter Kaensche, Joakim Mikkelsen, Are Friestad, Marius Bjone, Anders Ellingsberg (am) og Lasse Gerhardsen (am) er alle klare for spill.

 

Christian Aronsen er med sin tredjeplass på pengelisten Backtee Race to Himmerland den høyest rankede nordmannen på Ecco Tour, men Miklagard-golferen har vært ute av form de siste ukene. Aronsen har angivelig slitt med en vond skulder den siste tiden, men står uansett på startstreken onsdag.

 

Joakim Mikkelsen spiller sin andre turnering som proff, og tar sikte på å få skuta tilbake på rett kjøl etter å ha misset cuten i sin proffdebut i Nordea Open på Miklagard.

 

Norsk Golf vil streame live fra avslutningsrunden her på norskgolf.no.


Turneringsinfo

 

På LPGA-tourens rekrutteringstour Symetra Tour spiller Benedikte Grøtvedt Island Resort Championship i Michigan fra fredag til søndag. Nesbru-jenta har ikke hatt noen optimal start på sesongen, med delt 58. plass som den beste plasseringen i de fem turneringene hun har spilt i år.

 

Turneringsinfo

 

Hjemme i Norge har startskuddet gått for lag-NM for gutter og jenter på Drammen Golfklubb. Her skal det spilles foursome og fourball-runder tirsdag og onsdag, før turneringen avsluttes med singlerunder torsdag. 

 

Borregaard, Losby, Bærum, Meland, Stavanger, Oslo, Oppegård og Moss & Rygge er de kvalifiserte klubbene i jenteklassen.

 

I gutteklassen konkurrerer Stavanger, Fana, Borregaard, oslo, Sola, Huseby & Hankø, Drammen, Børum, Grønmø, Nøtterøy, Atlungstad, Oppegård, Moss & Rygge, Drøbak, Asker og Trondheim Golfklubb.

 

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.