De norske på tourene

De norske på tourene

REVANSJESUGEN: Suzann Pettersen jager fortsatt årets første seier. Kommer den denne uken? (Foto: All Over Press)

Nok en travel uke på tourene for de norske proffene. Se oversikten her.

Etter årsbeste og andreplass i årets andre majorturnering, fortsetter Suzann Pettersen jakten på årets første seier denne uken i Manulife Financial LPGA Classic i Canada. Tutta ledet Wegmans LPGA Championship for to uker siden da noen få hull gjenstod, men med noen kostbare bogeys på slutten glapp seieren.

Dermed er det nok en revansjesugen Tutta som stiller til start på Grey Silo Golf Course i Waterloo torsdag.

Tutta har vunnet på kanadisk jord tidligere, da hun i september 2009 gikk til topps i CN Canadian Women's Open. Ukens turnering arrangeres for første gang, og alle de store stjernene på LPGA-touren er klare.

Suzann Pettersen har hatt en tung start på golfsesongen, men har de siste ukene sakte men sikkert bevist at hun er i ferd med å finne formen. Med andreplassen i LPGA-mesterskapet klatret hun til 9. plass på årets pengeliste med 2,16 millioner kroner i innspilte penger. Tutta startet året ranket som nummer to i verden, men har siden falt til 5. plass.

Turneringsinfo

 

Espen Kofstad har i likhet med Suzann hatt en treg start på sin sesong. Losby-golferen har likevel levert stabile resultater, men står fortsatt uten en topp 10-plassering i år. Søndag endte han på en grei 42. plass i Frankrike, og etter syv spilte turneringer på årets Challenge Tour befinner han seg nede på 67. plass på pengelisten.

Med sine 9 022 euro har han 13 694 euro opp til Michael Lorenzo-Vera på 20. plass på pengelisten. Dette er den siste plassen som sikrer spillerettigheter på neste års Europa-tour. 

En topp 15-plassering på slutten av sesongen er likevel målet for Kofstad, ettersom topp-15 får spille nesten alle turneringene på Europa-touren i 2013. Denne plassen er det engelskmannen Chris Lloyd som okkuperer, 17 671 foran Kofstad - tilsvarende en pallplassering i ukens turnering.

Scottish Hydro Challenge spilles på MacDonald Spey Valley GC i Skottland fra torsdag til søndag, og både Kofstad og Elias Bertheussen står på startstreken. Bertheussen gjør comeback etter nesten en snau måned på sidelinjen. Trønderen måtte trekke seg fra Telenet Trophy i Belgia i mai, men bekrefter overfor Norsk Golf at ryggen nå er fin.

Turneringsinfo

 

Knut Børsheim satser på å finne tilbake flyten til BMW International Open på Golf Club Gut Lärchenhof i Köln. Etter å ha klart cuten fire ganger på rad, måtte Børsheim igjen pakke sakene tidlig i Saint-Omer Open i Frankrike forrige uke, en samarbeidsturnering mellom Europa- og Challenge Tour.

Børsheim ligger nå på 195. plass på Europa-tours pengeliste, Race to Dubai, og har så langt i år innkassert 25 004 euro, 188 000 kroner. Det gir ham omlag 65 000 euro opp til David Howell på 115. plass på pengelisten, den siste plassen som får fornyet kortet sitt for neste sesong.

Det er et sterkt startfelt i ukens turnering i Tyskland, med stjerner som Martin Kaymer, Retief Goosen, Miguel Angel Jimenez, Alvaro Quiros, Paul Casey og Sergio Garcia klare for spill.

Turneringsinfo

 

Caroline Martens og Marianne Skarpnord skal i aksjon igjen på Ladies European Tour, denne gang Raiffeisenbank Prague Golf Masters på Albatross Golf Resort i Praha. Det er også gode muligheter for at Cecilie Lundgreen kommer med i turneringen. I skrivende stund står hun som nummer 3 på reservelisten. Lene Krog er også påmeldt, men befinner seg et stykke ned blant reservene og vil etter all sannsynlighet ikke spille.

Både Martens og Skarpnord spilte nylig Deutsche Bank Ladies Swiss Open i Sveits, der det ble delt 45. plass på Skarpnord, og misset cut på Martens. De ligger nå på henholdsvis 17.-og 117. plass på tourens pengeliste.

Ukens turnering spilles over tre runder fra fredag til søndag.

Turneringsinfo

 

Hjemme i Norge er Nordea Open i gang for fullt på Miklagard Golfklubb. Utviklingen derfra kan du følge her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.