De norske på tourene

GOD PÅ LET: Marianne Skarpnord har vært i form på årets LET. Torsdag skal hun i aksjon igjen. (Foto: All Over Press)

De fleste golf-øyne er rettet mot U.S. Open denne uken, men ikke glem de norske spillerne som er i aksjon.

 

Marianne Skarpnord og Caroline Martens stiller nok en gang til start i Ladies European Tour, som denne uken er innom Sveits og Deutsche Bank Ladies Swiss Open. Turneringen spilles på Golf Gerre Losone i Ticino, og er årets tredje største turnering med 525 000 euro i potten. 

 

De to var i aksjon i helgen der de plasserte seg på henholdsvis 34. og 48. plass i Allianz Ladies Slovak Open. Når ti turneringer er spilt av årets Ladies European Tour-sesong er Marianne Skarpnord oppe på en 14. plass på pengelisten med 43 835 innspilte euro, omlag 330 000 euro. Skarpnord er bare en av fem spillere på hele touren som har spilt alle av årets ti turneringer.

 

Caroline Martens har spilt fem turneringer, og ligger på en 101. plass på Order of Merit. Selv om det ikke har blitt noen plasseringer helt i toppen, har 25-åringen imponert med å klare cuten i fire av de fem turneringene hun har spilt.

 

Tirsdag kveld deltok hun i en pro-am middag, der hun møtte den tidligere Sveitsiske alpinstjernen Didier Cüche. De to har møtt hverandre tidligere, under en fotoshoot i Skottland for to måneder siden for Lasse Kjus sin kleskolleksjon i Skottland (Norsk Golf kommer med reportasje fra turen i årets sjette utgave av vårt magasin).

 

- Vi spilte golf i fem dager sammen i Skottland. Vi hadde det veldig gøy med foto-shooten, uken før Scottish Open. Han fortalte meg etterpå at han skulle på ukens turnering, forteller Martens.

 

Turneringen slår i gang torsdag, og spilles over fire runder.

 

Leaderboard

 

Espen Kofstad og Knut Børsheim slår torsdag ut i Saint-Omer Open i Lumbres i Frankrike, årets 9. turnering på Challenge Tour-programmet. Turneringen er en samarbeidsturnering mellom Europa- og Challenge Tour, en såkalt co-sanctioned event.

 

Kofstad fortsetter sin jakt på den viktige 20. plassen på pengelisten, som i skrivende stund okkuperes av sør-afrikaneren Tyrone Ferreira med 18 916 innspilte euro. Kofstad ligger nede på en 74. plass, omlag 12 500 euro bak. Kofstad har spilt seks Challenge-turneringer i år, og klart cuten i fire av dem. 14. plassen i Colombia i mars står fortsatt som hans beste plassering.

 

For Knut Børsheim blir dette hans andre Challenge-turnering i år, etter Telenet Trophy i Belgia for snaue tre uker siden, der han misset cuten med ett fattig slag. På Europa-touren har han derimot endelig begynt å finne rytmen, og klart fire cuter på rad, etter å ha misset fem strake i forkant. Det han eventuelt skulle tjene inn denne uken vil registreres både på Europa- og Challenge Tours pengelister.

 

Leaderboard

 

På ECCO Tour spilles Danjord Masters på Hammel Golfklub i Danmark fra fredag til søndag. Av norske spillere på startlisten står Peter Kaensche, amatøren Einar Westreng Pettersen, og svensk-norske Dennis den Roover.

 

Turneringen kommer litt for tidlig for Anders Kristiansen, som forrige uke var med og kjempet om seier i Samsø Classic. Der falt han i hotelltrappen og skadet hånden, og måtte trekke seg fra den siste runden. Sarpingen fryktet brudd, men slapp heldigvis med skrekken. Mandag skrev han på sin Twitter-profil:

 

- Heldigvis har jeg bare fått en forstuing. Hevelsen har begynt å gå ned og tilbake i trening i slutten av uken. Nordea Tour på Miklagard neste, skriver han.

 

Turneringen på Miklagard slår i gang tirsdag neste uke.

 

Leaderboard

 

Hjemme i Norge spilles årets tredje Titleist Tour-turnering, denne gang på Stiklestad Golfklubb. Nå cirka en tredjedel av årets turneringer er spilt, er det Vetle Marøy (Bergen GK) som topper guttenes Order of Merit. Hakk i hel følger Petter Mikalsen (Stavanger GK) og Fanas Lars Mjeldheim Sandvoll.

 

I jenteklassen leder Larviks-jenta Mariell Bruun, foran Stine Pettersen (Moss & Rygge GK). Marthe Wold (Stavanger GK) okkuperer tredjeplassen.

 

Leaderboard

 

På rekrutteringstouren til LPGA Tour, Symetra Tour spiller Benedikte Grøtvedt Tate & Lyle Players Championship i Illinois. Turneringen spilles fra fredag til søndag. Turneringen har 100 000 dollar i potten, og er den eldste turneringen på Symetra Tour.

 

Grøtvedt har spilt fem turneringer på touren i år, og spilt inn beskjedne 784 dollar. Det holder bare til en 119. plass på pengelisten. Hennes beste plassering for året er en 58. plass.

 

Turneringsinfo

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.