De norske på tourene

Q-SCHOOL IGJEN: Knut Børsheim skal tilbake på Q-school. Heldigvis er han nok sikret Challenge Tour-kategori. (Foto: All Over Press)

Etter en rolig turneringsuke er de norske spillerne i gang for fullt igjen. Tutta tar sikte på å vinne sin tredje for rad. Og får Espen Kofstad selskap på Europa-touren? 

Etter å ha klint til med to seiere på rad på LPGA-touren, tok Suzann Pettersen seg en velfortjent pause da Stacy Lewis vant i Japan forrige uke. Tutta har brukt de siste dagene på å forberede seg til Lorena Ochoa sin egen turnering, Lorena Ochoa Invitational i Guadalajara, Mexico. Ochoa var Norges-aktuell for to måneder siden, da hun besøkte Oslo og Suzann Pro Challenge på Bogstad sammen med Yani Tseng og Annika Sörenstam.

Tutta har etter de siste ukers fangst klatret til 8. plass på LPGA-tours pengeliste, med 1 150 000 innspilte dollar i 2012. Hun har også klatret ytterlige en plass på verdensrankingen, til tross for at hun ikke spilte forrige uke. Kinesiske Shanshan Feng tapte rankingpoeng da hun ikke leverte varene i Japan forrige helg, og ble dermed vippet ned fra 5. plassen av Oslo-jenta.

Catriona Matthew er en av forhåndsfavorittene til ukens turnering. Skotten har vært i knallform den siste tiden, og er også regjerende mester i Mexico.

Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

Turneringsinfo

 

Mens Europa-touren tar turen til det fjerne Østen og Barclays Singapore Open, tar Knut Børshem fatt på det andre trinnet av Q-school-kvalfisieringen til neste års Europa-tour. Børsheim har etter alt å dømme bare en turnering igjen på årets Europa-tour. Med en 163. plass på pengelisten har han over 105 000 euro opp til 115. plassen på pengelisten. Det betyr at han han trenger en første- eller andreplass i Sør-Afrika ved sesongslutt for å sikre kortet for neste år. 

Dermed bærer det ut på Q-school igjen for bergenseren, som tar sikte på å kvalifisere seg for andre år på rad, og si sin kompis Espen Kofstad selskap blant Europas beste i 2013. 

Først ut for Børsheim er trinn 2 på El Valle Golf Resort i Murcia, Spania. Det er alltid litt ekstra press når man kommer til trinn 2 - ryker man ut her vil man ikke bare miste bare miste kategorien som Europatour-spiller, men også på Challenge Tour.

Landslagstrener Øyvind Rojahn forteller til Norsk Golf at det er kun de som kvalifiserer seg til Q-school-finalen som vil få en kategori på Challenge Tour 2013. Videre forteller han at det er bare de som klarer cuten i finalen som vil få en kategori av betydning på Challenge Tour.

Heldigvis for Børsheim ligger han godt innenfor 179. plassen på pengelisten Race to Dubai. Dette sikrer ham kategori 9 på Challenge Tour neste år, som gjør at han får spilt de fleste turneringene.

Det er ikke bare Børsheim som skal i gang med trinn 2 av Q-school denne uken. Parallelt med 25-åringen spiller Christian Aronsen på Lumine, mens Eirik Tage Johansen spiller Las Colinas.

Alle de tre turneringene spilles over 72 hull fra onsdag til lørdag.

Turneringsinfo

 

På Ladies European Tour sin rekrutteringstour, LET Access Tour, skal Cecilie Lundgreen og Caroline Martens forsøke å revansjere det svake spillet i amputerte Crete Ladies forrige, der det ble henholdsvis 51. og 62. plass på de to norske jentene. Denne uken går turen til Spania, nærmere bestemt Valencia og turneringen Banesto Tour Valencia.

Turneringen er den siste i årets sesong, og blir meget spennende for Cecilie Lundgreen.

Til tross for Borregaard-veteranens skuffende oppvisning på Kreta, mistet hun ikke tredjeplassen på LET Access Tours Order of Merit-liste. Tredjeplassen er imidlertid langt i fra sikret, med skotske Katy McNicoll pustende i nakken. Vi minner om at det er nettopp topp-3 på pengelisten som får fulle spillerettigeter på Ladies European Tour neste år.

Turneringen spilles fra torsdag til lørdag.

Turneringsinfo

 

Av våre collegespillere skal Mikkel Bjerch-Andresen representere Baylor i Warrior Wave Intercollegiate fra mandag til onsdag. Lamar-spillerne Tor-Erik Knudsen og Tore Lindtveit spiller Gifford Intercollegiate. Resultater fra begge turneringer finner du på www.golfstat.com

Leaderboard Warrior Wave

Leaderboard Gifford


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.