De norske på tourene

UTNYTTER TIDEN: Knut Børsheim utnytter at han ikke får spilt ukens Europatour-turnering ved å reise med Kofstad & co. til Belgia. (Foto: All Over Press)

Torsdag starter en travel uke for herrene på Challenge Tour, med hele fem nordmenn klarte til start.

I dag går startskuddet for Challenge Tour-turneringen Telenet Trophy på Ravenstein Royal GC of Belgium, med hele fem nordmenn i feltet. Europatour-spiller Knut Børsheim er ikke kvalifisert for spill til prestisjetunge BMW PGA Championship på Wentworth, og benytter derfor muligheten til å holde seg i konkurranseform på Challenge Tour.

 

I tillegg spiller også Espen Kofstad, Eirik Tage Johansen, Anders Kristiansen og Elias Bertheussen. De tre sistnevnte fikk sine sesongdebuter på touren for to uker siden i ALLIANZ Open Cotes d´Armor Bretagne i Frankrike, der de alle misset cuten. I mellomtiden har Anders Kristiansen rukket å ta sin første seier siden hans comeback fra ryggskaden, i helgens Norgescup-turnering på hans hjemmebane Borregaard. 

 

Turneringen er nå i gang. Den kan du følge live på linken under.

 

Leaderboard

 

Marianne Skarpnord skal i aksjon igjen på Ladies European Tour, denne gang i Tyskland i UniCredit Ladies German Open på Golfpark Gut Häusern i utkanten av München. Sarpingen har harr en god start på sesongen, med sin delte andreplass i Lalla Meryem Cup i Marokko som beste plassering.

 

Med 39 081 innspilte euro ligger hun oppe på 7. plass på tourens Order of Merit-liste.

 

Leaderboard

 

Torsdag slår også Christian Aronsen i gang, på Nordea Tour og Söderby Masters, en drøy times kjøretur nord for Stockholm.

 

Miklagard-golferen endte på 30. plass i den eneste Nordea Tour-turneringen han har spilt tidligere i år, men har samtidig levert sterkt spill på Ecco Tour. Der ligger han på andreplass på tourens order of merit-liste, Backtee Race to Himmerland.

 

Leaderboard

 

På rekrutteringstouren til damenes Europatour, LET Access Tour, er Cecilie Lundgreen godt i gang med Golfstream Ladies Open i Ukrainas hovedstad Kiev. 

 

Formsterke Lundgreen noterte seg for karrierens første Nordea Tour/LET Access-seier, og ligger greit plassert etter halvspilt turnering på 16. plass. Med +10 sammenlagt etter to runder har hun 13 slag opp til teten, men kun seks opp til en topp fem-plassering. Lene Krog stod også på startstreken denne uken, men måtte dessverre pakke sakene tidlig etter runder på 84 og 76 slag.

 

Leaderboard

 

Hjemme i Norge braker årets andre Titleist Tour-turnering løs på Meland Golfklubb i Bergen. Turneringen spilles over tre runder fra lørdag til søndag.

 

Turneringen kommer tre uker etter sesongstarten på Sola GK, der Marthe Wold klatret til topps i jenteklassen, mens Petter Mikalsen var best av gutta.

 

TurneringsinfoNorsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.