De norske på tourene

TRE PÅ RAD: Knut Børsheim spiller sin tredje Europatour-turnering på rad. Klarer han endelig cuten? (Foto: All Over Press)

Er Tutta klar for årets første major? Kan Knut Børsheim endelig klare cuten igjen? Hvordan er formen til Espen Kofstad? Nok en spennende norsk uke på touren er i vente.

Med både seiere og pallplasseringer har våre norske spillere på ECCO, - og Ladies European Tour vært mye i vinden de siste ukene. Nå er det imidlertid duket for forlenget påskeferie på de to tourene. Neste turnering for Marianne Skarpnord og de andre norske jentene på LETblir Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open i Skottland 3. mai. De som skal spille på Ecco Tour må vente nesten like lenge - Sydbank Masters markerer starten på at touren returnerer til Skandinavia den 2. mai.

 

På LPGA-touren er det nå duket for årets første majorturnering, Kraft Nabisco Championship på Mission Hills Country Club i Rancho Mirage, California. Amerikaneren Stacy Lewis står som regjerende mester, mens Tutta delte 19. plassen i fjorårets utgave. Hun har tidligere notert seg for tre andreplasser på Mission Hills, men har til gode å vinne der. Fortsatt står hun med en major-tittel, McDonalds LPGA Championship i 2007.

 

Med 12. plass i helgens Kia Classic gjorde Tutta sin beste turnering så langt i år, og selv om hun har hevdet seg i toppen i flere av de fem turneringene hun har spilt i 2012, har hun ikke klart å skrape sammen fire gode runder på rad. 

 

Turneringsinfo

 

 

Etter å ha gått over to måneder uten spill fra midten av januar til midten av mars, var Knut Børsheim endelig tilbake i aksjon på Europatouren i Open de Andalucia Costa del Sol. Også uken etter kom han med i Trophée Hassan II i Marokko, og begge turneringene endte han dessverre opp med å misse cuten. Denne uken spiller han sin tredje turnering på rad, og forhåpentligvis klarer han å revansjere de siste to ukenes skuffelser. 

 

Børsheim står på startstreken til Sicilian Open, som spilles på Verdura Golf & Spa Resort i Italia fra torsdag til søndag. Matteo Manassero, John Daly, Richard Green, Tom Lewis, Branden Grace, Søren Kjeldsen og Rhys Davies er blant de mer kjente navnene i feltet. Franskmannen Raphaël Jacquelin står som tittelforsvarer. 

 

Etter snart kvartspilt sesong på Europa-touren er Børsheim på 231. plass, helt nederst på pengelisten Race to Dubai. Vi minner om at det er de 115 beste automatisk fornyer kortet for neste år. I skrivende stund er det Tom Lewis som er på denne plassen med sine 33 937 euro, og selv om Knut så langt har inkassert skarve 1500 er veien opp overkommelig. For eksempel er en topp fem-plassering i ukens Sicilian Open verdt minst 63 600 euro.

 

Turneringsinfo

 

 

Etter et par ukers pause skal Espen Kofstad i gang igjen på Challenge Touren. The Barclays Kenya Open er den tredje på årets program, og også den siste av Challenge Tourens internasjonale turneringer før de returnerer til Europa i Allianz Open Côtes d´Armor Bretagne 10. mai.

 

I ukens turnering i Kenya spiller man om en samlet pott på 190 000 euro, hvorav 30 400 går til vinneren, omlag 230 000 norske kroner. Kofstad har hatt en godkjent start på sesongen med en 30. og en 14. plass. Hans 4 274 inkasserte euro holder til en foreløpig 20. plass på pengelisten, som også er den siste plassen av de som sikrer Europatour-kortet ved slutten av året.

 

Ukens turnering spilles på Muthaiga GC i Nairobi, og Kofstad kom på en sterk 9. plass i fjorårets utgave. Regjerende mester er sør-afrikaneren Michiel Bothma, som i år spiller på Europa-touren.

 

Turneringsinfo

 

 

På den spanske minitouren, Gecko Pro Tour fortsetter Eirik Tage Johansen jakten etter formen på Almenara (Pinos & Alcornoques). Turneringen spilles over to runder torsdag og fredag. 

 

Turneringsinfo

 

Flere spillere vi har glemt? Rop ut i kommentarfeltet under!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.