De norske på tourene

GENERALPRØVE: Suzann Pettersen spiller sin siste turnering før årets første majorturnering denne uken. (Foto: All Over Press)

Knut Børsheim er kvalifisert for spill i Marokko, mens det er rekordstor norsk deltagelse på Ladies European Tour. Tutta spiller generalprøve til årets første major. Her er den norske uken på tourene.

Etter over to måneder uten turneringer var Knut Børsheim endelig tilbake i aksjon igjen i Open de Andalucia Costa del Sol forrige uke. Her misset han cuten, men bergenseren får mulighet til å revansjere det allerede denne uken. Da slår Trophée Hassan II i gang på Golf du Palais Royal i Marokko, og Børsheim har kommet med som reserve til turneringen.

 

Les også: Ny misset cut på Børsheim

 

Børsheim var for et par uker siden nummer 11 på reservelisten, men har siden klatret jevnt og trutt oppover listen. Gladnyheten om at han var sikret spill kom søndag. Natt til tirsdag var han fremme i Agadir.

 

- På plass i Marokko. Deilig når kongen av Marokko bare leier inn fly for oss fra Malaga. Lekent!, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Engelskmannen David Horsey er regjerende mester i turneringen, mens spillere som Francesco Molinari, Matteo Manassero, Robert Rock, Alexander Noren og John Daly deltar også.

 

Børsheim er også garantert spill neste uke når startskuddet for Sicilian Open i Italia går 29. mars.

 

Turneringsinfo

 

Også damenes Europatour er innom Marokko denne uken, og det er hele fire norske spillere som står på startstreken i Lalla Meryem Cup på Golf de l´Ocean i Agadir. Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen, Caroline Martens og Lene Krog deltar i turneringen, hvilket betyr rekordstor norsk deltagelse i en LET-turnering. Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

 

Turneringsinfo

 

For Suzann Pettersen begynner det nå å nærme seg årets første major-turnering, Kraft Nabisco Championship 29. mars. I mellomtiden skal hun spille Kia Classic i Carlsbad i California fra torsdag til søndag. Tutta havnet forrige uke på en skuffende 26. plass i RR Donnelley LPGA Founders Cup, etter å ha startet sisterunden på 6. plass. Dermed fortsetter jakten på hennes første topplassering for året. 

 

Les også: Svak avslutning av Tutta

 

Så langt i år har hun notert seg for en 22., 21., 25.,- og 26. plass. Dermed har hun gått fire turneringer på rad uten en topp ti-plassering. Til sammenligning i fjor var det kun to turneringer på rad i løpet av hele året hun ikke endte topp-ti. Til sammen ble det 11 topp ti-plasseringer på de 20 turneringene hun spilte. 

 

Turneringsinfo

 

Bare noen dager etter å ha sikret sin første seier på Ecco-touren spiller Christian Aronsen & co. denne uken Mediter Real Estate Masters fra onsdag til fredag. Turneringen spilles på La Manga Club, og det er en regntung bane som vil møte spillerne onsdag. Tirsdagens pro-am ble avlyst på grunn av regnvær, opplyser eccotour.org på sine hjemmesider. 

 

Les også: Dobbelt norsk da Aronsen triumferte

 

På den amerikanske Symetra Tour, tidligere LPGA Futures Tour står Bendikte Grøtvedt på startlisten i Florida's Natural Charity Classic. Touren er LPGA-tourens svar på det Nationwide Tour og Challenge Tour er for herrene i USA og Europa. Turneringen spilles fra fredag til søndag.

 

Turneringsinfo


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.