De norske på tourene

TRE PÅ LET: Marianne Skarpnord (bildet), Cecilie Lundgreen og Caroline Martens skal alle spille på Ladies European Tour i New Zealand denne uken. (Foto: All Over Press)

Det er kvinnene som er i fokus denne uken ute på de store tourene. U18-landslaget reiser til Portugal for å konkurrere, mens Eirik Tage Johansen fortsetter sin ferd på Gecko Pro Tour.

Etter å ha plassert seg på en 22. plass i årets første turnering å LPGA Touren, ISPS Handa Women's Australian Open, bærer det nå over til det fjerne østen for Suzann Pettersen og Honda LPGA Thailand.

 

Turneringen spilles fra torsdag til søndag på Siam Country Club i pattaya, og verdensener Yani Tseng står som regjerende mester, etter at hun beseiret Michelle Wie med fem slag. Også Tutta har vært med på å vinne turneringen tidligere - i oktober 2007 slo hun Laura Davies med ett slag, og tok sin siste av totalt fem seiere i det som var hennes store gjennombruddssesong på LPGA-touren.

 

Også på damenes Europatour har vi norske spillere i aksjon. Både Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Cecilie Lundgreen spiller ISPS Handa NZ Women's Open på Pegasus Golf Club i Christchurch, New Zealand. Skarpnord deltok i likhet med Tutta i Australia forrige uke, men misset cuten. Også Cecilie Lundgreen har rukket å spille en turnering på årets LET, da hun misset cuten i RACV Australian Ladies Masters. For Caroline Martens sitt vedkommende blir det hennes første turnering siden Q-school-finalen på La Manga i januar.

 

På herrefronten venter Knut Børsheim i spenning om han får spille Avantha Masters i India. Med kun to dager igjen til turneringsstart spøker det for bergenseren som nå er 8. reserve.

 

To norske som helt sikkert skal spille er Eirik Tage Johansen og Jason Kelly på den spanske minitouren Gecko Pro Tour. Turneringen Finca Cortesin spilles over to runder fra tirsdag til onsdag.

 

På landslagsfronten har det norske U18-landslaget reist til Portugal for å spille Portuguese International Amateur Championship. Turneringen spilles 15.-18 februar, hvor cuten blir satt etter tre runder.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.