De norske på tourene

TRAVELT: Mye spennende norsk aktivitet rundt om i golfverdenen også denne uken. Tutta spiller for sin fjerde seier for året i Taiwan. (Foto: All Over Press)

Se hvor våre beste spillere er i aksjon denne uka.

Etter en skuffende turnering i Sør-Korea for to uker siden klarte Suzann Pettersen å få spillet tilbake på rett spor i helgens Sime Darby LPGA Malaysia i Kuala Lumpur. Selv om hun ikke storspilte kapret hun syvendeplassen, og forhåpentligvis vil dette gi henne selvtillit inn til helgens turnering Taiwan.

20.-23. oktober spilles Sunrise LPGA Taiwan Championship, som er den første LPGA-turneringen på taiwansk jord noensinne. Verdensener Yani Tseng er naturlig nok favoritt på hjemmebane, mens om Tutta skulle vinne vil det bli hennes fjerde seier for året. Etter denne turneringen gjenstår kun fire konkurranser av årets LPGA-sesong.

Ikke mer Europa

Også spillerne på Ladies European Tour skal svinge køllene igjen denne uken. Etter snaue to ukers pause slår Sanya Ladies Open i gang i Kina 21.-23. oktober. Yalong Bay Golf Club er arenaen for sesongens tredje siste LET-turnering. I november er står det ingen turneringer på programmet, hvilket betyr at etter neste ukes Suzhou Taihu Ladies Open er det spillepause helt frem til 9. desember. Ladies European Tour har nå hatt sin siste turnering på europeisk jord for året. Kina, India og Dubai gjenstår, og Marianne Skarpnord jager fortsatt sin første topplassering for sesongen. 

På de 12 turneringene hun har deltatt i dette året står 23. plass som hennes beste resultat, og hele syv ganger har hun endt mellom 20. og 30. plass. I Sicilian Ladies Open sist ble det 65. plass for sarpingen, samme plassering som Caroline Martens. For øyeblikket står hun ikke oppført på deltagerlisten, men det gjør Cecilie Lundgreen. Vi kommer tilbake så fort vi vet mer.

Blant våre herrer på de to største europeiske tourene er det lite aktivitet i helgen. Espen Kofstad og Knut Børsheim får et etterlengtet pust i bakken når Challenge-touren har fri frem til 2. november. Da går sesongfinalen Apulia San Domenico Grand Final av stabelen i Italia. Eirik Tage Johansen må også belage seg på pause, da han står helt nede som 20. reserve i Europatour-turneringen Castello Masters i Valencia. I motsetning til flere av de andre tourene er Europa-touren tettpakket helt til slutten av året. Fra nå og til midten av desember skal det spilles hele ti turneringer, så Tage bør få nok av muligheter til spill før han etter alt å dømme skal spille Q-school-kvalik om snaue to måneder.

Kvalik-finale

Hjemme i mer lokale trakter det klart for finalerunden av kvalifiseringen til neste års Nordic League. Spillerne kjemper her om fulle spillerettigheter på de ulike tourene innen Nordic League. Turneringen spilles fra onsdag til fredag på Bokskogen GK i Sverige, og åtte nordmenn er kvalifisert for spill. Likevel spiller kun Dennis Den Roover, Ken Villanger og Kristoffer Ventura kvalikfinalen. Anna Huzelius i Nordea Tour forklarer hvorfor flere av de kvalifiserte ikke spiller:

- Det er et frivillig kval, og det er ikke alle som har kvalifisert seg som har valgt å spille. De har allerede fått en kategori på en tour, hvilket gjør at de i prinsipp kan spille alle turneringene på den touren. For de fleste spillere er det tilstrekkelig å spille på en tour, så de nøyer seg med dette, sier hun.

Les også: Historisk norsk innsats i Danmark

Et ukjent navn for mange, norsk-engelske Jason Kelly spiller på Alps Tour som er det samme nivået som ECCO Tour og Nordea Tour er i Norden. Spillerne konkurrerer i fire land - Østerrike, Frankrike, Italia og Sveits. Her får de muligheten til å kjempe om en kategori på Challenge-touren, i tillegg til spillerettigheter på Europa-tourens Q-school. I likhet med finalen av Nordic League-kvaliken spiller Kelly Sardinia Golf Open fra onsdag til fredag. Forrige helg tok han 21. plassen i Masters 13 i Frankrike.

Avslutningsvis har nordmennene mange baller i luften også i den amerikanske collegegolfen denne uken. Spillere som Joakim Mikkelsen, Mikkel Bjerch-Andresen, Ole Ramsnes, Mathias Schjølberg, Tor-Erik Knudsen og Thomas Guste-Pedersen skal alle konkurrere rundt om i landet fra mandag til tirsdag, og resultater finner du på www.golfstat.com eller skolenes respektive hjemmesider. 

 

Hjelp oss med å oppdatere listen ved å bruke kommentarfeltet under!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.