De norske på tourene

SLÅR HUN TILBAKE? Suzann Pettersen får allerede denne uka muligheten til å revansjere helgens nederlag. (Foto: Christian Døvle)

Ny spennende turneringsuke for våre beste spillere. Se oversikten her.

Etter helgens skuffelse i LPGA HanaBank Championship i Sør-Korea der Suzann Pettersen endte på 63. plass for hun mulighet til revansje allerede denne uken. Torsdag begir hun seg ut på LPGA-tourens andre turnering på rad i Asia. Sime Darby LPGA Malaysia spilles på Kuala Lumpur Golf and Country Club i Malaysia. Søndag var det ikke overraskende Yani Tseng som stakk av med seieren. Seieren betydde også at hun øker sin luke på toppen av verdensrankingen. Hun leder nå overleget foran Tutta med 17,48 poeng. Suzann står på sin side med 11,48 poeng, seks bak taiwaneseren og kun 0,18 poeng foran nummer tre Cristie Kerr. 63. plassen i Sør-Korea var forøvrig Tuttas dårligste resultat av de turneringene hun har klart cuten i denne sesongen. Med unntak av den missede cuten i CN Canadian Women's Open i slutten av august var det 37. plassen i sommerens Women's British Open som stod som hennes dårligste plassering i år før helgen. Dette er i seg selv imponerende, og vitner om at hun stadig er med og kjemper i toppen. På 16 LPGA-starter i år står hun med topp ti-plasseringer i halvparten av dem, hvorav to av dem er førsteplasser. Forhåpentligvis blir det enda en denne uken.

Thrilleravslutning

På Challenge-touren nærmer sesongens store klimaks seg med stormskritt. Roma Golf Open er den nest siste på årets Challenge Tour-program. Knut Børsheim og Espen Kofstad har begge en reell mulighet til å sikre Europatour-kortet for neste år, men med kniven på strupen har de ikke råd til dårlige plasseringer. Spesielt Kofstad. Han er nummer 30 på tourens pengeliste med 44 767 innspilte euro, 9 662 bak Florian Praegant som okkuperer den siste kvalikplassen. Fire plasser over Kofstad er Børsheim som på sin side har 3 382 euro opp til franskmannen. Den samlede potten i ukas turnering i Roma er på 160 000 euro, der 25 600 av dem går til vinneren. Andreplass gir 17 600 euro mens tredjeplass vil sikre en sjekk på 11 200. Selv en fjerdeplass for Kofstad vil bety at han ligger bak Praegant etter helgens turnering, men det viktigste denne uken for våre to håp blir å korte ned luken.  I sesongavslutningen Apulia San Domenica Grand Final 2.- 5. november er det hele 330 000 euro i potten, og det er her de to virkelig må sette inn sitt støt. Det er i hvertfall ingen tvil om at vi har en spennende avslutning i vente!

Nordic League-kvalik

På Europatouren står Eirik Tage Johansen påmeldt til Portugal Masters på Oceanico Victoria Golf Course, men på grunn av dårlig ranking står han kun oppført som 26. reserve. Siddisen står også påmeldt til Challenge Tour-turneringen i Italia, og slik det ser ut nå er det rimelig sikkert at det er her han vil spille.

Sesongenavslutningen nærmer seg med stormskritt, og i helgen ble den siste turneringen på ECCO-touren spilt. I finalen Backtee Race to Himmerland ble Dennis Den Roover beste nordmann med 30. plass. Også denne uken er det nordmenn i aksjon på Himmerland. Mandag og tirsdag spilles det første trinnet av Nordic League-kvalifiseringen. Her vil de 26. beste spillerne kvalifisere seg til finalesteget hvor de 30 høyest plasserte får fulle spillerettigheter til alle Nordic League-turneringer (Nordea-tour, ECCO-tour og Finnish Golf Tour) neste år.

Onsdag til fredag spilles også Nordea Tour-kvaliken med 15 nordmenn på deltagerlisten. Kvalet er delt opp i tre turneringer fordelt på banene Rönneback, Elisefarm og Ljunghusens GK.Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.