De norske på tourene

TILBAKE: Suzann Pettersen spiller for første gang siden Solheim Cup-triumfen i Irland. Kan hun ta sin tredje seier i Asia denne uken? (Foto: All Over Press)

Nok en spennende turneringsuke for våre spillere på de største tourene. Se oversikten her.

Seiersrusen fra Solheim Cup har lagt seg, og Suzann Pettersen er klar til dyst igjen - denne gang det fjerne østen og Sør-Korea. Turneringen er den første av fire LPGA Tour-turneringer i Asia, før de igjen returnerer til Amerika i midten av november.

LPGA HanaBank Championship spilles på Sky 72 Golf Clubs Ocean Course i byen Incheon, og Tutta jager her sin fjerde individuelle seier for året. Dette vil i så fall ikke bli første gang hun har vunnet på asiatisk jord, og heller ikke første gang hun har vunnet denne turneringen. Av hennes åtte LPGA-seiere i karrieren har to av dem vært i Asia. I 2007 vant hun to uker på rad da hun stakk av med seieren i HanaBank-KOLON Championship i Sør-Korea, før hun gikk til topps i Honda LPGA Thailand den påfølgende uken. Ukas konkurranse spilles fra fredag til søndag.

Sesonginnspurt

I det samme tidsrommet skal også Marianne Skarpnord i aksjon igjen. På Ladies European Tour spilles Sicilian Ladies Italian Open på Il Picciolo Golf Club på Sicilia. Skarpnord spilte forrige helg i Lacose Ladies Open de France, og lå lenge an til å notere seg for ny årsbeste. Dessverre sviktet hun på avslutningsrunden, og falt til delt 25. plass. Dette var hennes syvende plassering mellom 20. og 30. plass på 11 starter i år. Vi venter ennå på at det skal løsne for sarpingen, og vi krysser fingrene for at det skjer denne uken. Caroline Martens har også kommet med i turneringen, etter at hun i utgangspunktet var listet som reserve.

Etter forrige helgs 39.- og 64. plass for Espen Kofstad og Knut Børsheim i Fred Olsen Challenge de Espana beveget de seg begge to posisjoner i negativ retning på Challenge-tourens pengeliste. Knut Børsheim er nå på 26. plass mens Kofstad innehar 33. plassen når kun tre turneringer gjenstår av årets sesong. Og nå er ikke lenger topp ti-plasseringer godt nok - de er begge avhengige å hevde seg helt i toppen snart. Denne uken spilles ALLIANZ Golf Open de Lyon på Golf du Gouverneur i Monthieux i Frankrike, med en samlet premiepott på 150 000 euro. For øyeblikket er det engelskmannen Jamie Elson som okkuperer den 21. og siste kvalikplassen på Order of Merit med 52 191 innspilte euro. Marginen ned til Børsheim og Kofstad er på henholdsvis 3 919 og 10 199 euro. Begge står påmeldt til turneringen.

Også Stavanger-golferen Eirik Tage Johansen stod påmeldt til konkurransen i Frankrike, men er nå heller klar for Bankia Madrid Masters i Spania. Johansen var i utgangspunktet oppført som reserve, men da et par spillere trakk seg er han nå kvalifisert til å spille. Sist turnering han deltok i var Austrian GolfOpen for ti dager siden hvor han misset cuten. På sine 13 starter på årets Europa-tour har han misset cuten i ni av dem.

Mye å spille for

I mer lokale trakter er det klart for sesongavslutningen på årets Ecco Tour når Backtee Race to Himmerland slår i gang torsdag. Turneringen går over tre dager, og Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Øystein Engevik og Dennis Den Roover er alle klare til spill.

Det er mye penger å spille for denne uken, for mens de fleste av Ecco Tour-turneringene i år har hatt en premiepott på rundt 315 000 kroner er den nå på hele 785 000. Spesielt Christian Aronsen og Elias Bertheussen har utmerket seg på årets Ecco Tour. De ligger på 8. og 10. plass på Order of Merit-listen. Christian Aronsen står med fem topp-ti-plasseringer på de ti turneringene han har spilt i år, med andreplassen i ECCO Spanish Open som årsbeste. Bertheussen står på sin side med tre topp-ti-plasseringer på 12 turneringer. Tredjeplassen i Mørk Masters i slutten av juni er hans beste resultat for året. Forhåpentligvis blir det mer å juble for i årets siste turnering!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.