De norske på tourene

MANGE FRONTER: Lite med turneringsaktivitet i Norge mot slutten av sesongen, men våre spillere på de utenlandske tourene er som alltid travle. (Foto: Christian Døvle)

Her er oversikten over hvor våre beste spillere er i aksjon denne uken.

Det begynner virkelig å dra seg til i innspurten av årets Challenge Tour-sesong, og for øyeblikket har vi to nordmenn som har en høyst realistisk sjans til å kvalifisere seg til neste års Europa-tour.

Etter helgens syvendeplass i ALLIANZ Golf Open Grand Toulouse, inkasserte Espen Kofstad 4 250 euro. Han befinner seg for øyeblikket på 32. plass på Challenge Tours pengeliste (41 107 euro), mens Knut Børsheim som misset cuten i Frankrike er på 24. plass (47 867 euro). De har henholdsvis 9 790 og 3 030 euro opp til Sam Walker som okkuperer den 21. og siste plassen som sikrer ET-kortet for neste sesong. Denne uken har de muligheten til å ta innpå eller klatre forbi, når Fred Olsen Challenge de Espana slår i gang på Tecina Golf i Spania. Turneringen spilles fra torsdag til søndag, og er den fjerde siste på årets program. Også Peter Kaensche står på deltagerlisten, en uke etter at han røk ut av det første leddet av Q-school-kvaliken til Europa-touren. Kaensche har spilt ni Challenge-turneringer i år, og klart cuten i en av dem - Norwegian Challenge på Hauger for en halvannen måned siden.

Reserve i stjernefeltet

Eirik Tage Johansen står på deltagerlisten til Alfred Dunhill Links Championship på Old Course på St. Andrews, men med et av årets sterkeste felt står han som 21. reserve, og det ser dermed ikke ut til at det blir noe turnering på ham denne helgen. Store deler av verdenseliten deltar, blant annet Luke Donald, Lee Westwood, Rory McIlroy, Dustin Johnson og Martin Kaymer.

For Tutta blir det en uke med velfortjent spillefri, etter at Europa gjenerobret Solheim Cup-trofeét på Killeen Castle. Neste LPGA-turnering er ikke før 7. oktober, når LPGA Hana Bank Championship spilles i Sør-Korea. Dette blir den første av fire turneringer på asiatisk jord, før touren returnerer til amerika i midten av november. Tutta har god statistikk fra det fjerne østen, og står med seire både i Sør-Korea og Thailand.

Spillefri blir det derimot ikke på Ladies European Tour. Lacoste Ladies Open de France spilles på Paris International Golf Club fra torsdag til søndag. Selv om det for øyeblikket ikke foreligger noen deltagerliste er det ventet at Marianne Skarpnord skal delta. Sarpingens resultater har ikke vært de helt store siden hun returnerte fra langvarig skade i juni, men man kan ikke klage på stabiliteten. Siden 16. juni har hun deltatt i syv turneringer, og endt mellom 20. og 30. plass i fem av dem. 23. plass står fortsatt som hennes årsbeste. Forhåpentligvis løsner det snart.

Sesongklimaks

På mer lokale fronter er det duket for sesongavslutningen på årets Nordea Tour. Vallda Golf & Country Club i Sverige er arenaen når Nordea Tour Championship går av stabelen. Mens kvinnene og herrene har spilt på forskjellige baner i de fleste av årets Nordea Tour-turneringer, spiller de begge på Vallda denne helgen. Her er det 750 000 i premiepotten, i tillegg til 250 000 i hole-in-one-premie på ett av hullene. Det er ennå ikke publisert noen deltagerlister, men to som ganske sikkert vil delta er Christian Aronsen og Cecilie Lundgreen. Lundgreen har imponert med solid spill gjennom hele sesongen, og står med en rekke pallplasseringer. Til tross for at hun er nummer to på tourens Order of Merit har hun til gode å vinne, og for en perfekt avslutning på året det ville vært om den kom denne helgen. Andre nordmenn som har spilt på Nordea-touren denne sesongen som er ventet å være med er Elias Bertheussen, Cecilie Eckbo Lønberg og Caroline Martens. Norsk Golf kommer tilbake med mer straks den fullstendige deltagerlisten er klar.

Hjemme i Norge begynner det nå å roe seg ned på tampen av sesongen. Både Titleist-touren og Norgescupen er ferdigspilt, og til slutt var det Andreas Gjesteby, Olvia Hüllert, Erlend Kristoffersen og Stine Pettersen som ble stående som sammenlagtvinnerne av de respektive tourene.

 

Les også: Wold og Gjesteby seiret i finalen

 

Noen vi har glemt du mener bør være med? Hjelp oss å fylle ut oversikten ved å bruke kommentarfeltet under.Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.