De norske på tourene

EUROPA VS. USA: Solheim Cup skiller seg ut som høydepunktet i en ellers spennende norsk turneringsuke. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen i Solheim Cup skiller seg ut som høydepunktet blant våre norske spillere på tourene denne uken. Se oversikten her.

Fredag slår Solheim Cup i gang på Killeen Castle i Irland, og Europa jakter sin første seier i turneringen siden 2003. Tutta er nummer to i verden, og er med det feltets høyest rankede spiller. Og det er ingen tvil om at hun kommer til å bli viktig for laget sitt - hun og Maria Hjort er de eneste europeerne i topp-25 på kvinnenes offisielle verdensranking. Vi krysser fingrene for at Tutta omsider kan lede Europa til seier!

Turneringen er en del av både LPGA-touren og LET, hvilket betyr en ukes fri for Marianne Skarpnord. Neste turnering på hennes program blir Lacoste ladies Open de France om en drøy uke.

Innspurt

På Europas gjeveste herretour står Eirik Tage Johansen og Jan Are Larsen på deltagerlisten til Austrian Golf Open i Atzenbrugg, Østerrike. Tage gjorde comeback fra et tre ukers skadeavbrekk i KLM Open for to uker siden. Her endte han på 73. plass. Hans 8. plass i årets første konkurranse, Africa Open 9. januar står fortsatt som hans beste resultat denne sesongen.

I Toulouse i Frankrike spiller Knut Børsheim og Espen Kofstad ALLIANZ Golf Open Grand Toulouse på Golf de Toulouse-Seilh. For to uker siden klatret Børsheim forbi Kofstad på pengelisten med en imponerende andreplass i Kazakhstan Open, og de ligger nå på henholdsvis 22.- og 33. plass på denne listen. Forrige uke falt de begge tre plasser, etter at Kofstad misset cuten og Børsheim tok seg en turneringspause. Forhåpentligvis kan de klatre igjen denne uken, nå som det begynner å dra seg til i sesonginnspurten. Vi minner om at det er de 21. høyest plasserte på Challenge Tour-rankingen som sikrer kortet til neste års Europa Tour, og nå gjenstår kun fem turneringer av sesongen.

Christian Aronsen, Elias Bertheussen og Peter Kaensche påbegynner tirsdag første ledd av kvaliken til neste års Europa Tour. Aronsen og Bertheussen spiller på Fleesensee G&CC utenfor Berlin, mens Kaensche spiller på Wychwood Park i Crewe, England.

På Ecco-tour spilles Golf Experten Open på Mariagerfjord Golfklub i Danmark fra torsdag til lørdag. Øystein Engevik (Meland GK), Dennis Den Roover (Miklagard GK) og Borregaards Henrik Wessel Kokkim er de eneste nordmennene som stiller til start. Ellers i Nordic League skjer det ikke noe på Nordea Tour før den 30. oktober. Da går startskuddet for sesongavslutningen Nordea Tour Championship på Vallda Golf & Country Club.

Titleist Tour-finale

Hjemme i Norge er det duket for finalen av Titleist Tour. Turneringen er den syvende for året, og for øyeblikket er det bergenseren Vetle Marøy og Olivia Hüllert (Bærum GK) som leder Order of Merit. Marøy jages tett av Kristoffer Ventura og Andreas Gjesteby, mens det er Maria Tønnessen og Annette Lucia Lyche som har gitt Hüllert hardest kamp så langt i jenteklassen.

PS: Fire norske jenter er i gang med collegeturneringen Golfweek Conference Challenge i USA. Du kan følge turneringen her

 

 

Noen vi har glemt? Bruk kommentarfeltet under!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.