De norske på tourene

GENERALPRØVEN: Suzann Pettersen spiller denne uken Navistar LPGA Classic, den siste turneringen før Solheim Cup braker løs. (Foto: All Over Press)

Les hvor våre beste spillere er i aksjon denne uken.

En uke etter at hun endte på tiendeplass i Walmart NW Arkansas Championship skal Tutta nå gjennom den siste generalprøven før Solheim Cup slår i gang i Irland neste uke. Nå er det Navistar LPGA Classic på RTJ Golf Trail i Prattville, Alabama som står for døren. Tutta går i ball med Na Yeon Choi og Cristie Kerr de to første rundene. Mens Suzann er nummer to på verdensrankingen, er det Kerr og Choi som okkuperer de to plassene rett bak henne. Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

På Ladies European Tour er det Open de Espana Feminino i Marbella som står på Marianne Skarpnord sitt program denne uken. Toppresultatene har uteblitt denne sesongen, men forhåpentligvis vil det snart løsne for 25-åringen. Forrige uke ble det 29. plass i Raiffeisenbank Prague Masters, hennes femte topp-30 plassering på ni starter denne sesongen. Men selv om hun klarer cuter sliter hun med å levere de ordentlig lave scorene. Hennes 23. plass fra Finnair Masters og ANZ RACV Ladies Masters står fortsatt som hennes beste resultat i år. 

I Russland er Espen Kofstad allerede i gang med M2M Russian Challenge Cup på Tseleevo Golf & Polo Club. Forrige helg falt han til 30. plass på Challenge-tourens Order of Merit, etter at han misset cuten i Kazakhstan. Nå begynner tiden snart å renne ut for Losby-golferen, som kunne trengt en topp-5 plassering for å havne på trygg grunn på pengelisten. Knut Børsheim deltar ikke i turneringen, og tar seg heller en ukes velfortjent pause etter hans fantastiske andreplass i Kazakhstan søndag. Neste turnering for ham blir etter alt å dømme neste ukes ALLIANZ Golf Open Grand Toulouse i Frankrike.

I mer lokale trakter spilles to Nordea Tour-turneringer denne uken. På herresiden spiller Christian Aronsen i Telenor Masters fra torsdag til lørdag. Turneringen er den nest siste ordinære konkurransen på årets tour, før Nordea Tour Championship fra 30. september til 2. oktober. Hos kvinnene spilles Helsingborg Ladies Open fra fredag til søndag. Cecilie Lundgreen har levert strålende golf hele sesongen, og ligger på en andreplass på Nordea Tours-pengeliste. Nå har hun kun to forsøk igjen på å ta årets første seier. Også Caroline Martens er med i startfeltet. Leaderboards foreligger for øyeblikket ikke, da nordeatour.se opplever tekniske problemer på sine nettsider.

Hjemme i Norge spilles sesongfinalen av Norgescup på Drøbak Golfklubb denne helgen. Etter syv spilte turneringer er det Mjøsen GKs Erlend Kristoffersen som leder på herresiden, etterfulgt av Andreas Cheng (Haga GK) og Lasse Gerhardsen (Ski GK). I kvinneklassen leder Stine Pettersen (Moss & Rygge GK), foran Solveig Helgesen (Bjørnefjorden GK) og Charlotte Andresen (Drøbak GK). Turneringen spilles fra lørdag til søndag.

 

Hjelp oss med å oppdatere oversikten ved å bruke kommentarfeltet under!

 

 Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.