De norske på tourene

De norske på tourene

FINALE: Espen Kofstad kan sikre topp-10 på Challenge Tours pengeliste. (Foto: All Over Press)

Kan Tutta vinne to på rad? Kofstad i Challenge-finale? Mikkelsen klar for Q-school. Her er oversikten over den norske uken på tourene og på college.

Etter å ha falt fra andre- til niendeplass på verdensrankingen gjennom sesongen, hoppet Suzann Pettersen to plasser frem igjen etter helgens etterlengtede seier i HanaBank Championship i Sør-Korea.

Tutta, som vant turneringen i 2007, så ut til å sprekke i duell mot veteranen Catriona Matthew, men holdt stand og slo skotten med birdie på det tredje omspillshullet.

Seieren var den 9. LPGA-tittelen hun kan oppføre på CVen. Hun klatret samtidig opp til 11. plass på pengelisten med 850 000 innspilte dollar denne sesongen.

Denne uken går hun for to seiere på rad når den andre utgaven av Sunrise LPGA Taiwan Championship slår i gang torsdag. Yani Tseng er regjerende mester, og etter forrige ukes oppløftende tredjeplass, hennes første topp-10 på fem måneder, her hun nok igjen å anse som forhåndsfavoritt.

Turneringsinfo

 

På Challenge Tour er det duket for sesongklimaks, når Apulia Sam Domenico Grand Final spilles fra onsdag til lørdag. En feilaktig dommeravgjørelse i forrige helgs turnering i Danmark, gjorde at Espen Kofstad falt til en 5. plass i innspurten, men samtidig sikret en topp 15-plassering på pengelisten.

Selv om pengelisten viser 11. plass for Kofstad, ligger han i realiteten på en 10. plass. Les hvordan her

Med 330 000 euro i den samlede potten er turneringen over dobbelt så stor som den i Danmark. Kofstad ligger 3 100 euro foran nestemann på pengelisten, Chris Paisley.

Turneringsinfo

 

Etter noen ukers pause skal Cecilie Lundgreen og Caroline Martens i aksjon igjen, når LET Access Tour tar turen til Hellas og Crete Ladies Open. Turneringen slår ikke i gang før søndag, og spilles over 54 hull.

Cecilie Lundgreen har imponert stort på årets tour, og er oppe på tredjeplass på pengelisten på bare syv turneringer, sammenlignet med 10 og 11 for Marion Ricordeau og Pamela Pretswell over henne.

Lundgreen leverte også en stabil fjorårssesong med en rekke pallplasseringer, men maktet aldri å få sin forløsende jomfruseier. Det har hun klart i år, hvor det har blitt to seiere. Det ga henne samtidig sammenlagtseieren på Nordea Tour.

I følge landslagstrener Øyvind Rojahn er det de tre beste på pengelisten som avanserer til neste års Ladies European Tour. Dermed ligger Lundgreen godt an før ukens turnering, men hun må samtidig være på vakt for skotske Katy McNicoll på plassen bak henne. Hun ligger bare 256 poeng bak på pengelisten

Ukens turnering er den nest siste på årets LET Access Tour.

Turneringsinfo

 

Etter å ha imponert med andreplass i førkvalet til Q-school, er det endelig klart for det første trinnet på den lange veien til neste års PGA Tour for Joakim Mikkelsen. Drammenseren skal spille kvalifisering på The Lakes at Castle Hills i Texas.

- Banen er lang, tidvis trang og svært vindutsatt, men den største utfordringen er nok å finne på greenene. Ikke bare er de knallharde å slå inn på, men også hastigheten kan skremme vannet av selv den mest erfarne golfer, skriver Mikkelsen i mandagens blogginnlegg her på norskgolf.no

Kvalifiseringen spilles fra tirdag til torsdag.

Turneringsinfo

 

På college

22. - 23.10.: Bill Cullum Invitational: Mathias Schjølberg, Arizona State, og Steven Molumby, CSU Northridge, skal spille. Molumby deltar som individuell spiller - ikke på laget. Resultater på golfstat.com.

22. - 23.10.: NJCAA District IV Preview: Aksel K. Olsen, Wallace State.

22. - 23.10.: Flagler College Fall Slam: Julie Lønnechen, Mount Olive. 

22. - 23.10.: Blue Raider Invitational: Ingrid Hagen, South Alabama.

22. - 24.10.: Sonoma State Fall Invitational: Cesilie Hagen, CSU Monterey Bay.

22. - 24.10.: NCAA National Championship: Vilhelm Bogstrand, Oklahoma Christian. Resultater på golfstat.com.

 

Takk til Ellen Teigen for college-oversikt.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.