De norske på tourene

TILBAKE: Etter en ukes pause fortsetter Espen Kofstad sin spennende jakt på Europa Tour-kortet torsdag. (Foto: All Over Press)

Her finner du oversikten over hvor våre beste spillere er i aksjon denne uka.

Etter en helg med spillefri skal våre gutter på Challenge-touren endelig i aksjon igjen, denne gang i Kazakhstan på Nurtau GC i Kazakhstan Open. Turneringen spilles fra torsdag til søndag, og er den 7. siste turneringen på årets CT-program. Det begynner virkelig å dra seg til i innspurten, og Espen Kofstad trenger snart en plassering oppe i toppen om han skal havne på trygg grunn blant spillerne som kvalifiserer seg til Europa-touren. Han ligger på 24. plass på pengelisten med 36 867 innspilte euro, 283 000 kroner.

Engelskmannen Chris Lloyd okkuperer 21. plass som er den siste kvalikplassen, 2 632 euro foran nordmannen. Med 400 000 euro i helgens samlede premiepott, en av årets største summer på touren, er det med andre ord gode muligheter for å havne på trygg grunn med en god plassering her. Også Knut Børsheim deltar i turneringen. Bergenseren står notert med 31. plass som hans beste Challenge-plassering denne sesongen.

Sterkt Europa Tour-felt

På Europa-touren er Eirik Tage-Johansen kvalifisert for spill til KLM Open på Hilversumsche GC i Nederland, mens Jan-Are Larsen står oppført som niende reserve. Johansen fortalte til Norsk Golf for noen uker siden at han slet med en skulderskade, men håper nå på å ha ristet av seg skadeprobleme i tide til turneringsstart. Det er et sterkt felt i turneringen, og spillere som Rory McIlroy, Martin Kaymer og Lee Westwood står på deltagerlisten

På kvinnenes LPGA-tour skal Suzann Pettersen spille Walmart NW Arkansas Championship, der verdensener Yani Tseng er regjerende mester. Etter å ha misset sin første cut på over to år i forrige turnering, CN Canadian Women's Open, har hun siden spilt veldedighetsturneringene The Liberty Cup og NB3 Foundation Challenge, der hun var på lag med Tiger Woods. Forhåpentligvis kan hun revansjere nederlaget fra Canada denne helgen.

Vår nest beste kvinne, Marianne Skarpnord spiller på sin side Ladies European Tour-turneringen Raiffeisenbank Prague Masters i Tsjekkia. I helgen endte hun som nummer 25 i Østerrike.

Samarbeidsturnering

Onsdag slår Bravo Tours Open i gang på Nivå Golf i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom ECCO, - og Nordea-touren. Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Øystein Engevik og Henrik Wessel Kokkim blir våre norske håp i turneringen. På kvinnesiden spilles ATG Trophy Waxholm Open på Nordea Tour fra 8. til 10. september. Cecilie Lundgreen og Nina Offenberg skal være med. Forhåpentligvis klarer førstnevnte å følge opp sin flotte plassering fra helgens turnering, der hun endte på 2. plass.

På LPGA Futures Tour, det nest øverste nivået for kvinner i USA konkurrerer Benedikte Grøtvedt og Lene Krog. Fra fredag til søndag spiller de Price Chopper Tour Championship i Albany, New York. Forrige turnering de spilte var Vidalia Championship i slutten av august, hvor de begge dessverre misset cuten.

På Alps Tour spiller norsk-engelske Jason Kelly Allianze Golf Tour Internationale de Normandie fra 8. til 11. september.

Blant våre unge fremadstormende talenter deltar Andreas Halvorsen (14) og Daniel Øverås (15) i Spain International Championship på Cabanillas Golfclub fra 8. til 11. september.


Noen vi har utelatt? Bruk kommentarfeltet under!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.